Reklama

Jezdecké změny na rok 2018 v Moto2

Letní přestávka a brněnská Grand Prix bývají v paddocku MotoGP každý rok časovým horizontem, kdy se formují stáje a jejich jezdecké obsazení na příští sezónu. Co je z tohoto pohledu nového na sezónu 2018 v kubatuře Moto2?

Více-mistr světa Thomas Lüthi s největší pravděpodobností zůstane v prostřední kubatuře Grand Prix a svůj sen o postupu do královské kubatury si musí nechat jenom zdát. Jeho manažer Dani Epp chce totiž s Lüthim nejdříve vyhrát mistrovský titul v Moto2.

V německém týmu Dynavolt Intact-GP odchází po 5 letech Sandro Cortese. Dlouho se hovořilo o vážném kandidátu jako jeho nástupci o Švýcaru Domi Aegerterovi, to se ale v posledních dnech hodně změnilo: Španěl Xavi Vierge je nejvážnějším kandidátem na sedačku motocyklu Suter. Jen si připomeňme obsazení v minulých sezonách: 2013, 2014 a 2015 - Cortese, 2016 - Folger a Cortese, 2017 - Schrötter a Cortese; 2018 - Schrötter a Aegerter?, Vierge? nebo Bendsneyder?

Už delší dobu je jasné, že italská stáj Marinelli Cucine Snipers Moto2 od Mirko Cecchiniho pojede s Romanem Fenatim.

Tým KTM bude mít 2018 stejné složení jako letos: Miguel Oliveira a Brad Binder.

Favorizovaný tým Estrella Galicia 0,0 Marc VDS budou tvořit Alex Márquez - ten tedy zůstává, a lídr Moto3 Joan Mir.

Rušno je v italských týmech Moto2: Luca Marini má z týmu Forward namířeno ke SKY, rovněž Baldassari chce od Forward Racing odejít a míří k týmu Sita Ponse.

SKY Racing je spokojen s Rookiem Francesco Bagnaiou, naopak další Rookie Stefano Manzi (18) už v týmu Valentina Rossiho určitě nezůstane. Jelikož ale Nicolo Bulega (17) odmítl nabídku postoupit o kubaturu výš, tak se na uvolněné místo posunul jako vážný kandidát nevlastní Rossiho bratr Luca Marini (19).

Dosavadní týmový kolega Mariniho Lorenzo «Balda» Baldassarri (20) dostal velmi dobrou nabídku od týmu Paginas-Amarillas-Kalex majitele Sita Ponse, kde letos závodí Ponsův syn Edgar a talentovaný Rookie Fabio Quartararo.

Mimochodem: Všemocný Valentino Rossi považuje Forward-Team prakticky jako rezervní základnu svého vlastního týmu a tak zde závodí dva jezdci z jeho Academy.

Pokud by «Balda» opustil tým Forward nechvalně daňovými úniky známého Giovanni Cuzzariho, tak by se tento manažer musel naráz poohlédnout po 2 nových jezdcích: Tím se naskytla velká šance pro Sandra Corteseho, ten jedná rovněž s týmu AGR a Kiefer. Poslední možností pro ex-mistra světa Moto3 je ještě šampionát WorldSSP, zatímco v WorldSBK rozhodně žádné kvalitní místo volné není.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama