Reklama

Jezdci z WorldSSP potřetí do zámoří

Od premiérového závodu letošní sezóny WorldSSP vedl pilot týmu Kawasaki Puccetti Racing a letošní Rookie, Randy Krummenacher, tabulku šampionátu. Až v Imole kvůli technickému problému byl diskvalifikován a restartovaného závodu se nesměl vůbec zúčastnit.

Na čele šampionátu je po pěti odjetých závodech úřadující mistr světa Kenan Sofuoglu, který má náskok 15 bodů na švýcarského týmového kolegu Krummenachera, který po deseti letech závodění v MS-Grand Prix kubatur 125 ccm a Moto2 přešel do paddocku WorldSSP a ačkoliv vůbec neznal okruhy Buriram či Imola, tak si na nich vedl skvěle.

Na místě třetím je velmi rychlý Francouz Jules Cluzel, ten ztrácí na švýcarského Rookieho dalších 13 bodů.

Následují dva jezdci s motocykly Honda, Brit Kyle Smith a PJ Jacobsen z USA, mezi které se ale konstantními výkony dostal probojoval zkušený Ital Alex Baldolini s motocyklem MV Agusta.

Na okruhu Sepang International Circuit slavil US-Boy vloni své první premiérové vítězství.

Tajným favoritem je určitě domácí Zulfahmi Khairuddin, který zná okruh v Sepangu velmi dobře ze svého závodění v Grand Prix, ostatně zde v roce 2012 skončil v závodě Moto3 na pódiovém umístění jako druhý, když do závodu odstartoval z Pole-Position. Ačkoliv je Khairuddin v MS až na P14, tak právě Sepang je pro něho okruhem, kdy si bude chtít vylepšit své dosavadní nejlepší umístění z dalšího asijského okruhu Buriram, kde byl odmávnut na P7.

Výborně si zatím vede v šampionátu český jezdec Ondřej Ježek, pro kterého ale bude Sepang Circuit úplnou novinkou. Ježek zatím ve všech letošních závodech bodoval, čtyřikrát byl odmávnut v Top-10, a to mu vynáší zatím celkově umístění na P9, což je skvělé.

Krátké ohlédnutí za loňským závodem: Po hodně nepodařeném prvním kole se po několika dalších podařilo dostat Kenanu Sofuoglovi ke špici závodu, ovšem lídr Patrick Jacobsen se ukázal jako hodně tvrdý oříšek. US-Boy vedl od startu až do cíle, jen v poslední zatáčce musel odrazit závěrečný útok Julese Cluzela (MV Agusta). Bylo to nejen první vítězství Patricka Jacobsena v tomto šampionátu vůbec, ale i první vítězství Američana vůbec! V posledním kole se ale rozhodovalo i o posledním volném místě na stupních vítězů, mezi Sofuoglem a Zanettim, který se nakonec mohl smát více než nešťastný Turek.

Pořadí v šampionátu

01- Kenan Sofuoglu – Kawasaki Puccetti Racing – Kawasaki ZX-6R - 86 bodů
02- Randy Krummenacher – Kawasaki Puccetti Racing – Kawasaki ZX-6R – 71
03- Jules Cluzel – MV Agusta Reparto Corse – MV Agusta F3 675 - 58
04- Kyle Smith - CIA Landlord Insurance Honda - Honda CBR600RR - 46
05- Alex Baldolini – Race Department ATK#25 – MV Agusta F3 675 – 44
06- PJ Jacobsen – Honda World Supersport Team – Honda CBR 600RR – 43
07- Federico Caricasulo – Bardahl Evan Bros Honda Racing – Honda CBR 600RR – 42
08- Gino Rea - GRT Racing Team - MV Agusta F3 675 - 36
09- Ondřej Ježek – Team GoEleven – Kawasaki ZX-6R - 32
10- Nico Terol – Schmidt Racing – MV Agusta F3 675 – 30



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama