Reklama

Jesko Raffin pojede i v Argentině

Švýcar Jesko Raffin pojede za RW Racing Team s motocyklem NTS i v Argentině (31. března) a nahradí v Las Termas zraněného Jihoafričana Stevena Odendaala.

Ten si v prosinci při tréninku endura přivodil zlomeninu levého palce a kvůli vzniklé infekci (přivodil si ji na dovolené na Bali) musel vynechat jak test IRTA v Kataru, tak také úvodní závod letošní sezóny.

Bohužel infekce zasáhla i kost a Odendaal musel být začátkem měsíce operován. Tato operace ovšem problém nevyřešila a bude potřeba ještě druhou operaci, ta se bude konat zhruba za 2 týdny.

22-letý mistr Evropy 2018 Jesko Raffin (na Kalexu) zajel v Losailu výborně, byl odmávnut jako 14. v cíli se ztrátou 18,9 sekundy. Stabilní jezdec týmu RW Racing Bo Bendsneyder byl o 4 sekundy pomalejší a skončil těsně za Top-15, takže nebodoval.

Jesko Raffin tak může pokračovat v závodech, i když jeho hlavním cílem mělo být angažmá v šampionátu «FIM Enel MotoE Worldcup» za tým Dynavolt Intact GP, ovšem kompletní materiál MotoE shořel minulý týden v Jerezu při testech a další osud tohoto závodního seriálu je hodně nejistý.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama