Reklama

Jerez: Krummi je nazpět, až 25. Ježek

Nejlepším časem v Qualifying WorldSSP dal Randy Krummenacher jasný signál pro další pokračování závodního víkendu v Jerezu. Těžké pády provázely odpolední trénink této kubatury...

Vlastními silami se Randy Krummenacher už nemůže stát mistrem světa, může pouze doufat v chyby týmového kolegy Kenana Sofuogla a toho musí dostat pod tlak!

Za oběma továrními piloty Kawasaki skončil v pátek třetí Niki Tuuli (Yamaha), ovšem wild card pilot - ten ostatně o své rychlosti přesvědčil už jak na Lausitzringu, tak v Magny-Cours - ale jeho ztráta byla 0,6 sec, když Top-10 uzavírající Gino Rea měl na Krummiho pouhou sekundu.

Top-10 z Qualifying kubatury WorldSSP budou v Superpole 2 přímo bojovat o Pole-Position. A jezdci od P11 se musí v Superpole 1 pokusit o získání startovního místa v prvních čtyřech řadách startovního roštu.

Superpole 2 si tak přímo vybojovali vedle Krummiho, Sofuogla a Tuuliho ještě Axel Bassani (Kawasaki), Kyle Smith (Honda), Illia Mykhalchyk (Kawasaki), Alessandro Zaccone (Kawasaki), Federico Caricasulo (Honda), PJ Jacobsen a Rea, jako nejlepší jezdec s motocyklem MV Agusta.

Qualifying kubatury WorldSSP ovšem bylo poznamenáno řadou pádů: Postiženými byli mezi jinými třeba Christoffer Bergman (Honda), Christian Gamarino (Honda) a Luke Stapleford (Triumph).

V závěru havarovali společně Gino Rea (MV Agusta) a Hikari Okubo (Honda), pak byl trénink přerušen. Po vyvěšení červené vlajky havaroval ještě wild-card pilot Dorren Loureiro (Honda) z Jižní Afriky.

Český jezdec Ondra Ježek bohužel pokračoval v nepřesvědčivých výkonech z druhé poloviny šampionátu WorldSSP a po pátku mu patřila až P25.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama