Reklama

Jediným Čechem v IDM 2019 bude David Kubáň

Bývaly časy, kdy v šampionátu IDM vyhrávali Ladislav Chmelík, Karel Hanika nebo Matěj Smrž. V poslední době držel českou vlajku hodně vysoko Jan Halbich. To vše je ale historie. V sezóně 2019 bude jediným stabilním Čechem 17-letý Brňan David Kubáň.

Vloni celkově druhý jezdec šampionátu ADAC Junior Cup powered by KTM, pozici lídra ztratil až v nizozemském finále v Assenu, letos bude závodit s kitovým motocyklem KTM RC390R v kubatuře IDM-Supersport 300.

David Kubáň už letos startoval ve dvou přípravných závodech, konkrétně na Jarni Ceně Brna a potom v rámci Alpe Adria Championshipu na Slovakia Ringu.

„Chtěl bych celkově skončit v Top-5 a pokud se podaří sehnat potřebné finanční prostředky, tak s tímto kitovým motocyklem KTM RC390R mohu startovat i v WorldSSP300 s wild card.“, řekl pro web Motoforum.cz skromný brněnský teenager Kubáň.

První závodní víkend IDM se koná už od pátku na LausitzRingu, celkem je v kalendáři 8 závodních víkendů - včetně našeho Mostu - a Kubáně čeká ještě 16 dalších soupeřů na čele s Tonim Erhardem z Freudenberg WorldSSP Academy, který je obhájcem titulu a loňský tým a nebude už závodit za Kiefer Racing. Hodně silná stáj je Nutec-RT Motorsports by SKM Kawasaki, kde pojedou Němci Roy Beinlich a Micky Winkler, které doplní Nizozemec Colin Velthuizen.

Dalšími hodně silnými soupeři určitě budou Němci Jan Netzker, Max Zachmann, Till Belczykowski, Max Schmidt a Nick Fischer, nebo Nizozemci Ruben Bijmann, Roy Voermanns a Mieke Abbink. A velkou neznámou jsou Ukrajinec Vladyslav Garbaruk nebo už zkušený 22-letý Belgičan Angelo Licciardi, který už má na svém kontě starty v WorldSSP a WorldSSP300.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama