Reklama

Jasper Iwema bude závodit na ledě

Bývalý tovární pilot českého týmu FGR Moto3 Jasper Iwema - sedmý při GP Francie Moto3 v Le Mans 2012 - se rozhodl pro úplně odlišný druh závodění s motocyklem.

Od 2009 do 2013 závodil Nizozemec Jasper Iwema jako stabilní jezdec v MS-125 a později Moto3. Mimo jiné také 13 závodů Grand Prix za český tým FGR z Ústí nad Orlicí. Celkem absolvoval 88 závodů Grand Prix - 87 v «Lightweight» (125 ccm/Moto3) a jeden v Moto2. Nejlepší sezónu zažil v roce 2010, když získal celkem 34 bodů a to znamenalo P16 v MS.

Z Hooghalenu pocházející nizozemský jezdec nenašel 2014 žádné volné místo na startovním roštu jako stabilní jezdec, zkoušel své štěstí ve španělském šampionátu, ani zde ale neuspěl. Startoval s wild card v Assenu a na Silverstone, v závěru sezóny pak jel Iwema pět závodů Grand Prix za tým CIP jako náhradník za svého vyhozeného krajana Bryana Schoutena.

Zatím poslední závod v Grand Prix absolvoval Iwema v kubatuře Moto2 při domácím závodě GP-Assen 2015 - tentokrát ale v kubatuře Moto2 s motocyklem Speed-up - 25. místo.

Nyní má tento «létající Holanďan» už za sebou první tréninky na ledové ploché dráze. První závod pojede už následující víkend, tedy 22. ledna v Steingadenu, 50 kilometrů severozápadně od Garmisch-Partenkirchenu.

Ledová plochá dráha má v Nizozemí dlouholetou tradici, poprvé se letos pojede také jeden ze závodů Grand Prix v Heerenveenu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama