Reklama

Jan Halbich skončil v IDM

V mezinárodním šampionátu IDM-Superbike jsme už poslední sezóny měli pouze jednoho zástupce, kterým byl Jan Halbich závodící v týmu Jense Holzhauera s motocyklem Honda Fireblade. To už ale bohužel není pravda...

„Z důvodu problematického hledání společné cesty v této sezóně jsme se s vedením týmu HRP vzájemně dohodli na ukončení smlouvy k minulému závodnímu víkendu na Schleizu. Svou přípravu nyní soustředím na nové příležitosti v šampionátu IDM superbike a EWC.

Rád bych na tomto místě poděkoval všem sponzorům, kteří mě během mého dosavadního působení podporovali, a rovněž týmu HRP za cenné zkušenosti, které mi naše tříletá spolupráce přinesla.“, oznámil na svém FB profilu český jezdec.

Týmový šéf Jens Holzhauer byl trochu jiného názoru: „Jan se nějak prostě změnil, nedokáži ale přesně říci v čem. Ale náš způsob uvažování a postoj k tomuto sportu se už prostě hodně lišily a rozcházely se. “

Faktem je, že z celkem neznámého Jana Halbicha udělal Holzhauer kvalitního jezdce bojujícího o pódiová umístění. I letošní sezóna nebyla ze začátku výjimkou, Halbich skončil v Oscherslebenu na pódiu, pak se ale v dalších jízdách propadal stále více a více do středu startovního pole IDM.

Místo něho pojede 34-letý Ital Alex Polita. Ten už testoval motocykl Honda Fireblade v Assenu a týmový šéf HRP Jens Holzhauer byl velmi spokojený: „Alex mně připomněl časy s Martinem Bauerem nebo Karl Muggeridgem. Do týmu se vrátila dobrá nálada jako před 10 lety. Polita je jezdcem ze staré školy a má kromě zkušeností také přirozenou závodní inteligenci. Společně s ním se tým s naším motocyklem vrátí na úspěšnou cestu.“.

Zdroj: SpeedWeek



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama