Reklama

Jakuba Kornfeila zradila technika

Jakub Kornfeil odcestoval na Velkou cenu Španělska bez jakýchkoliv očekávání. Na vině byla operace klíční kosti, kterou prodělal ihned po pádu během minulého závodu v Americe. Svými výkony ale jezdec stáje Redox Pruestel GP překvapil.

I přes bolest si v dosavadním průběhu čtvrtého závodu sezóny vede velmi dobře. V prvním tréninku skončil osmý a o titanovou deštičku a šest šroubů těžší Kubajz začínal pokukovat po postupu do druhé části kvalifikace. Ve druhém tréninku o postup přišel, ale v sobotu ráno sedmým místem a skvělým progresem na čas 1.46:330 prošel mezi elitu.

Druhou část kvalifikace odstartoval časem 1.46:906 a několik minut byl čtvrtý. V další části patnáctiminutovky následoval Itala Antonelliho, ale zlepšení osobního maxima na konto našeho jezdce nepřišlo. Vydal se tedy k mechanikům. Druhé vyjetí bylo plánováno na dvě rychlá kola. V prvním z nich ale prozatímně sedmý Jakub Kornfeil zvednul ruku a vyjel mimo trať. Motor jeho KTM zhasnul a kvalifikace pro něj skončila. V tu chvíli se jen čekalo, jak bolestivý bude propad v poli jezdců. Nakonec byl odsunut na dvanácté místo, což je i přes technický problém nejlepší startovní pozice této sezóny.

Jakub Kornfeil: „Po včerejšku jsme na motorce udělali pár změn, které se ukázaly jako správné. Ráno jsem se cítil velmi dobře a pojistil si účast v Q2, čímž jsme splnili základní cíl dnešního dne. Do kvalifikace byl plán jasný - tahat od samotného začátku a nepromarnit ani jedno kolo. Od prvního kola jsem ale měl problémy s motorkou. V jedné části ztratila výkon, to jsem ještě dokončil kolo s 1:46.9. V dalších dvou kolech se ale výpadky stupňovaly. Zajel jsem k mechanikům. Na nějaké velké opravy ale nebyl čas. Na trať jsem se vrátil v dobrém umístění. Přede mnou byl Canet a za mnou Masia. Jenže hned v prvním kole motorka zhasla úplně a byl konec. Uvidíme, co nakonec bylo příčinou. Bohužel i toto patří k závodům. Někdy nejsem v ideální kondici já, někdy nás zabrzdí technika. To se nedá nic dělat. Každopádně víme, že na to tento víkend máme a na to se musíme zaměřit. I když o tom mluvíme jako o nepodařené kvalifikaci, pořád je to letos nejlepší umístění na gridu. Moje klíční kost zatím drží. Bolí to..., není to ale nic, s čím bych se nedokázal poprat.“

GRAN PREMIO RED BULL DE ESPAŇA - Moto3 Qualifying Nr. 2

1. Lorenzo Dalla Porta (Leopard Racing) – 1:46.011
2. Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse) + 0.004
3. Celestino Vietti (SKY Racing Team VR46) + 0.184
4. Niccolo Antonelli (SIC58 Squadra Corse) + 0.221
5. Dennis Foggia (SKY Racing Team VR46) + 0.345
6. Gabriel Rodrigo (Kömmerling Gresini Moto3) + 0.414
7. Aron Canet (Sterilgarda Max Racing Team) + 0.430
8. Marcos Ramirez (Leopard Racing) + 0.461
9. Albert Arenas (Sama Qatar Angel Nieto Team) + 0.487
10. Romano Fenati (VNE Snipers) + 0.528
A dále:
12. Jakub Kornfeil (Redox PrüstelGP) + 0.895

Zdroj: TZ Jakuba Kornfeila
Foto: www.pruestelgp.com



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama