Reklama

Jakub Kornfeil před Katarem

Změna motocyklu z Mahindry (Peugeotu) na KTM dělá zkušenému českému pilotovi Jakubu Kornfeilovi nečekané problémy. A ten před sezónou říká: „Pro sezónu 2018 si nedávám žádné konkrétní cíle!“

Hodně nečekané problémy má Jakub Kornfeil, který stejně jako vloni, závodí za německý tým Prüstel-GP. Při posledním testu IRTA v Jerezu ztratil «Kubajz» 1,6 sec., zatímco jeho nový týmový kolega Marco Bezzecchi byl o sekundu rychlejší.

„Přechod z Hondy na Mahindru byl jednodušší, než ten z Mahindry na KTM. Ta je pro mě složitější motocykl. Byl jsem donucen pozměnit kompletně svůj jezdecký styl. S bikem Mahindra bylo důležité projíždět zatáčky co nejvyšší možnou rychlostí. S KTM je to úplně opačný případ: Musíš začít brzdit co nejpozději a potom okamžitě zrychlovat!“, vysvětluje zkušený český jezdec.

Pro Kornfeila není ale žádným překvapením, že 19-letý týmový kolega Marco Bezzecchi je hodně silný: „Rozhodně ne, každý očekával, že je to rychlý jezdec. Není to rozhodně žádné překvapení, neboť v VR46 Riders Academy dostává tu nejlepší školu. Ví úplně přesně, co musí dělat. Doufám, že budeme v tomto roce dobře spolupracovat, to je pro celý tým hodně důležité.“

Kornfeil je ve svých 24 letech a se 145 starty v Grand Prix nejzkušenějším pilotem v současném startovním poli Moto3: „Pro sezónu 2018 jsem si nedal žádný konkrétní cíl. Ale chci být rychlý na každém okruhu. Nechci se ale sám dostávat pod tlak“, vysvětluje český jezdec, který od zavedení kubatury Moto3 nevynechal ani jeden závod Grand Prix.

V německé závodní stáji okolo týmového šéfa Floriana Prüstela byla kompletně změněna týmová struktura. Dirk Reißmann se stal sportovním ředitelem a podporuje své jezdce také jako Riding Coach. „Tyto změny jsou dobré. Já mám rovněž nového šéfmechanika. Neprobíhá to špatně, ale potřebujeme ještě čas. Také moji mechanici jsou noví. Jsou příjemní a pracují profesionálně. Jsem hodně rád, že Dirk nyní patří k našemu týmu. Může nám a týmu velmi pomoci. V loňském roce jsme nikoho takového jako je on, neměli. Opravdu mě těší, že nás má nyní pod svými pažemi. Pozoruje mě na trati a potom mně řekne, v které části okruhu se mohu zlepšit“, říká dále Kornfeil.

Mimochodem: Vloni závodili jak Kornfeil, tak Bezezcchi s prakticky identickými motocykly Mahindra. V premiéře sezóny 2017 byl Kornfeil odmávnut na 20. místě (+28.034), Bezzecchi pak na 25. pozici (+54.344).

Časový program kubatury Moto3 - Grand Prix Kataru (SEČ):

Pátek, 16. března: 10:50 – 11:30 FP1
Pátek, 16. března: 15:10 – 15:50 FP2
Sobota, 17. března: 10:40 – 11:20 FP3
Sobota, 17. března: 14:45 – 15:25 Qualifying
Neděle, 18. března: 11:40 – 12:00 Warm-Up
Neděle, 18. března: 14:00 Race (18 kol = 96,8 km)



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama