Reklama

Jakub Kornfeil po úvodu v Top-10

LIVE Z MASECU: První tréninkový den má za sebou na Masarykově okruhu jediný současný stabilní jezdec v MS silničních motocyklů Jakub Kornfeil z týmu Drive M7 SIC Racing, který pilotuje motocykl Honda NSF250RW.

Ten ráno obsadil umístění v Top-4 a ačkoliv se mu odpoledne už nepodařilo zrychlit, tak to stačilo celkově na první desítku.

„V prvním tréninku byla motorka naprosto skvělá. Jelo se mně velice dobře a trénink jsem dokončil na čtvrté pozici – lepší start do domácího víkendu jsem si snad ani nemohl přát. Malý problém byl pouze v chování předního kola, který jsme ve druhém tréninku chtěli odstranit. Bohužel jsme ale udělali větší zásah než bylo třeba a super motorka se změnila v opak. Hned jsem tedy zajel do boxu. Udělali jsme drobné změny, ale pořád to nebylo ono. Musel jsem se tedy vrátit ještě jednou, abychom mohli aplikovat ranní nastavení. V posledních sedmi minutách už jsem nestačil zajet více než dvanácté místo. V součtu dnešních tréninků jsme desátí, což je určitě pozitivní.“

Jedno je jasné, pokud se podaří Kubajzovi zajet v zítřejší kvalifikaci do Top-6, tedy by stál na startovním roštu v prvních dvou řadách, tak se mají čeští fanoušci v neděli na co těšit.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama