Reklama

Jakub Kornfeil do závodu z 8. řady

Je to neuvěřitelné, ale šampionát MotoGP zavítal na svou předposlední Velkou cenu letošního kalendáře. Tu hostí Sepang International Circuit v Malajsii.

Dnes byly na programu kvalifikace, kde se na svém oblíbeném okruhu pral o postavení na startu také Jakub Kornfeil. Ten zde vloni obsadil druhé místo!

Náš závodník si vedl slušně už ve volných trénincích. V jejich kombinaci skončil patnáctý nejrychlejší s časem 2.14:607. V kvalifikaci Jakuba hned zkraje čekala zastávka v boxech. Po vyjetí na trať se přiblížil maximu z volných tréninků. Byl ale těsně za hranicí nejlepší dvacítky. K mechanikům Kuba zamířil podruhé s cílem počkat na někoho z rychlejších. To se podařilo až k úplnému konci tréninku. Za Johem McPheem si závodník německé stáje Peugeot Motorcycles SaxoPrint zajistil osobní maximum 2.14:320 a poskočil na dvacátou pozici. Ještě ale nebyli všichni odmávnuti, takže v konečném součtu se musí Jakub Kornfeil spokojit s dvaadvacátou pozicí.

#84 Jakub Kornfeil: „V kvalifikaci jsem jel hodně na hraně. To poslední kolo bylo docela masakr. V každé zatáčce jsem byl ve smyku, prostě jak to jen šlo. Motorka funguje fajn, ale na dlouhých rovinkách prostě chybí výkon. V posledním kole mě předjel Mir před nájezdem na první dlouhou rovinku v posledním sektoru. On jel na jedničku, já na dvojku. Měl jsem mnohem lepší výjezd. Pak došla dvojka, trojka a já už ho neviděl. Podle výsledků mně dal v posledním sektoru téměř vteřinu. Ale to se nedá nic dělat. Já jsem rád, že jsme z motorky dostali maximum a dneska se pochválím, já ze sebe taky.“

Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix - Sepang International Circuit, Moto3, QP:

1. Joan Mir (Honda) 2:12.078 min.
2. Jorge Martin (Honda) + 0.379 sec.
3. John McPhee (Honda) + 0.738
4. Bo Bendsneyder (KTM) + 1.083
5. Gabriel Rodrigo (KTM) + 1.087
6. Jules Danilo (Honda) + 1.131
7. Livio Loi (Honda) + 1.233
8. Romano Fenati (Honda) + 1.285
9. Enea Bastianini (Honda) + 1.296
10. Niccolo Antonelli (KTM) + 1.341
A dále:
22. Jakub Kornfeil (Peugeot) +2.242



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama