Reklama

Jako lídři přijíždějí do Portugalska Rea, Krummenacher a Gonzales

Po dlouhé přestávce pokračuje v Portugalsku mistrovství světa motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým a je to už 10. letošní zastávka.

Členitý okruh Autodromo Internacional do Algarve – Portimao při ACERBIS Portuguese Round může ovšem přinést řadu překvapení, což jsme ostatně byli v minulosti několikrát svědky.

Jonathan Rea spěchá za 5. titulem v řadě

Tovární pilot Kawasaki Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) zde vyhrál posledních 7 závodů v řadě! a má před Portimaem náskok 81 bodů na Alvara Bautistu (ARUBA.IT Racing – Ducati), který veškeré šance na zisk titulu prohrál díky neuvěřitelné sérii pádů. Třetí je Alex Lowes (Pata Yamaha WorldSBK Team), ovšem právě tento britský pilot musí hledat motocykl a tým na sezónu 2020, neboť musel uvolnit své místo v továrním týmu Yamahy. O pouhých 5 bodů za ním je jeho týmový kolega Michael vd Mark (Pata Yamaha WorldSBK Team), zatímco Top-5 uzavírá Leon Haslam (Kawasaki Racing Team WorldSBK).

Za tímto nejlepším kvintetem následuje 22-letý Toprak Razgatlioglu (Turkish Puccetti Racing), který skvěle zajel na nedávných testech na této trati, Chaz Davies (ARUBA.IT Racing – Ducati) - konečně se v Laguna Sece dočkal letos vítězství s novým motocyklem, zkušený Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team), s kariérou se loučící Marco Melandri (GRT Yamaha WorldSBK) a jeho týmový kolega Sandro Cortese.

Ovšem pozornost bude určitě soustředěna na dva další skvělé piloty: Eugene Laverty (Team Goeleven) má už podepsanou smlouvu na novou sezónu v továrním týmu BMW a na kopcovitém okruhu by se mohlo dařit náhradníkovi za Camiera japosnkému jezdci Takumi Takahashimu (Moriwaki Althea Honda Team), o kterém se v zákulisí paddocku hovoří jako o týmovém kolegovi Alvara Bautisty v továrním týmu HRC.

Kandidáty na umístění v Top-10 určitě budou v Portugalsku Loris Baz (Ten Kate Racing – Yamaha), Michael Ruben Rinaldi (BARNI Racing Team) a Jordi Torres (Team Pedercini Racing).

Leandro Mercado (Orelac Racing VerdNatura), Ryuichi Kiyonari (Moriwaki Althea Honda Team), Markus Reiterberger (BMW Motorrad WorldSBK Team), Alessandro Delbianco (Althea Mie Racing Team) a s wild card startující Francouz Sylvain Barrier (BRIXX Ducati) pak doplňují startovní listinu.

Pořadí v WorldSBK: 1. Jonathan Rea/Kawasaki - 433 bodů; 2. Alvaro Bautista/Ducati - 352; 3. Alex Lowes/Yamaha - 220; 4. Michael van der Mark/Yamaha - 215; 5. Leon Haslam/Kawasaki - 202; 6. Toprak Razgatlioglu/Kawasaki - 191; 7. Chaz Davies/Ducati - 184; 8. Tom Sykes/BMW 170; 9. Marco Melandri/Yamaha - 138; 10. Sandro Cortese/Yamaha - 100; 11. Michael Ruben Rinaldi/BMW - 97; 12. Jordi Torres/Kawasaki - 96; 13. Loris Baz/Yamaha 76; 14. Markus Reiterberger/BMW - 60; 15. Leandro Mercado/Kawasaki - 48; 16. Eugene Laverty/Ducati - 41; 17. Leon Camier/Honda 26; 18. Lorenzo Zanetti/Ducati - 21; 19. Alessandro Delbianco/Honda - 21; 20. Ryuichi Kiyonari/Honda - 20; 21. Peter Hickman/BMW - 14; 22. Thomas Bridewell/Ducati - 12; 23. Yuki Takahashi/Honda 11; 24. Michele Pirro/Ducati - 10; 25. Samuele Cavalieri/Ducati - 6; 26. Hector Barbera/Kawasaki - 3.

Kdo bude úspěšnější z dvojice Krummi a Caricasulo?

V MS-Supersport dělí vedoucí dvojici před závodem na okruhu Autodromo Internacional do Algarve – Portimao Randyho Krummenachera a jeho týmového kolegu Federica Caricasula (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team) pouhých 15 bodů. Třetím je o dalších 26 bodů zpět Jules Cluzel (GMT94 Yamaha), Top-5 kompletují Lucas Mahias (Kawasaki Puccetti Racing) a Hikari Okubo (Kawasaki Puccetti Racing).

Pořadí v WorldSSP: 1. Randy Krummenacher (SUI-Yamaha) - 173 bodů; 2. Federico Caricasulo (ITA-Yamaha) - 158; 3. Jules Cluzel (FRA-Yamaha) - 132; 4. Lucas Mahias (FRA-Kawasaki) - 82; 5. Hikari Okubo (JPN-Kawasaki) - 73; 6. Thomas Gradinger (AUT-Yamaha) - 70; 7. Raffaele De Rosa (ITA-MV Agusta) - 69; 8. Corentin Perolari (FRA-Yamaha) - 49; 9. Isaac Vinales (ESP-Yamaha) - 45; 10. Peter Sebestyen (HUN-Honda) - 38.

Rozhodne se už v Portugalsku o titulu mistra světa?

Do konce šampionátu WorldSSP300 chybí ještě 3 závody (Portimao, Magny Cours a Losail), a 17-letý Manuel González (Kawasaki ParkinGO Team) přijíždí s náskokem 43 bodů, takže by mohl už nyní v Portimao oslavit předběžně titul mistra světa. Na druhém a třetím a čtvrtém místě jsou se shodným počtem 65 bodů Nizozemec Scott Deroue (Kawasaki MOTOPORT), Francouz Andy Verdoia (BCD Yamaha MS Racing) a obhájkyně titulu Ana Carrasco (Kawasaki Provec WorldSSP300).

Na startu bude i čtveřice Čechů, z nich je nejlépe umístěn v šampionátu Oliver König na 22. místě se ziskem 9 bodů. Zatímco Vojtěch Schwarz - oba z týmu Jakuba Smrže (ACCR Czech Talent Team - Willi Race) - a Alexandra Pelikánová (Kawasaki GP Project) v šampionátu ještě nebodovali (lépe řečeno se do závodu nikdy ani neprobojovali), tak pro mladého Miloslava Hřavu (ACCR Czech Talent Team - Willi Race) je to premiéra ve světovém šampionátu.

Stav WorldSSP300: 1. Manuel Gonzalez (ESP-Kawasaki) - 108 bodů; 2. Ana Carrasco (ESP-Kawasaki) - 65; 3. Scott Deroue (NED-Kawasaki) - 65; 4. Andy Verdoia (FRA-Yamaha) - 65; 5. Jan-Ole Jahnig (GER-KTM) - 59; 6. Victor Steeman (NED-KTM) - 55; 7. Marc Garcia (ESP-Kawasaki) - 50; 8. Hugo de Cancellis (FRA-Yamaha) - 47; 9. Galang Hendra Pratama (INA-Yamaha) 36; 10. Kevin Sabatucci (ITA-Yamaha) - 32. A dále: 22. Oliver König (CZE-Kawasaki) 9 .



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama