Reklama

Jak vypadá aktuálně startovní rošt WorldSBK 2020

Máme za sebou dlouhou letní přestávku a následující víkend pokračuje šampionát WorldSBK 10. kolem, kterým je «Acerbis Portuguese Round». Během přestávky se několik událostí vyjasnilo, tak se podívejme na aktuální stav startovního roštu tohoto šampionátu na sezónu 2020.

Kawasaki má smlouvu na rok 2020 s Jonathanem Reou. Všechno nasvědčuje tomu, že jeho týmovým kolegou zůstane Leon Haslam (36 let). Pravidelně dojíždí v Top-5, vyhrál s Reou 8hodinovku v Suzuce a hlavně: Je absolutně poslušný!

Na místo vedle Rey by se ale rád vměstnal Alex Lowes, který musel uvolnit místo v továrním týmu Yamahy pro Topraka Razgatliogla. Turek tak bude týmovým kolegou Michaela van der Marka. Pokud se Kawasaki domluví s 29-letým Lowesem (aktuálně třetí v MS-WSBK), tak bude mít Haslam k dispozici tovární motocykl v týmu Puccetti Kawasaki.

U Puccettiho je kromě Haslama velká řada jezdců, kteří by zde chtěli závodit: Sandro Cortese, Cameron Beaubier, Leon Camier, Lorenzo Savadori a Alex Lowes.

V továrním týmu Ducati je jasný Chaz Davies, místo odcházejícího Álvara Bautisty převezme jeho místo Scott Redding z britských superbiků.

BMW prodloužila s Tomem Sykesem, místo po Markusovi Reiterbergerovi převezme bývalý vícemistr světa Eugene Laverty.

Není vůbec jasná politika Hondy, tedy zda Moriwaki Althea bude i nadále továrním týmem, nebo postaví vlastní závodní stáj. Honda Racing Corporation (HRC) plánuje s Alvarem Bautistou, jehož týmovým kolegou by měl být nejlepší současný japonský superbikový pilot Takumi Takahashi. V týmu Moriwaki Althea by měli závodit Leon Camier a Ryuichi Kiyonari.

Zda Althea bude provozovat i nadále vlastní tým, jako letos jezdí s Alessandrem Delbiancem, není vůbec jasné.

Místa v satelitním týmu Yamaha Mirka Giansantiho (GRT) jsou jedna z nejlepších, která se v paddocku WSBK vyskytují. Nabídku dostal Alex Lowes, ten ji ale přijme pouze tehdy, když jeho šance u Kawasaki definitivně padne. Na dvě místa v týmu GRT je několik favoritů: Federico Caricasulo - aktuálně druhý v šampionátu WorldWSS, stejně jako Sandro Cortese. Zájem má i Cameron Beaubier z MotoAmerica, stejně jako Markus Reiterberger.

V týmu Yamaha Ten Kate je nasazený Loris Baz, na druhé místo je největším favoritem Javier Fores, který letos závodí v BSB s motocyklem Honda. A v úvahu přicházejí rovněž Alex Lowes a Cameron Beaubier.

Barni Ducati bude pravděpodobně pokračovat s Michaelem Rinaldim. Go Eleven Ducati potřebuje nástupce za Eugene Lavertyho, lídr WorldSSP Randy Krummenacher je favoritem.

Pedercini Kawasaki bude pokračovat se Španělem Jordim Torresem, a rozšíří svůj tým na dva jezdce: Chtěl by zde 2020 jezdit mimo jiných také iReiterberger.

Nově se objeví italská stáj Motocorsa Ducati, jezdcem by měl být Samuele Cavalieri z CIVu, z finančních důvodů ale pouze na evropských závodech. Britský tým Brixx Ducati uvažuje o mistrovství světa, jako jezdec je připraven Sylvain Barrier.

Budoucnost týmu Orelac Kawasaki není vůbec jistá, chybí sponzor a tedy peníze.

Potvrzení piloti a týmy WorldSBK 2020

Ducati Aruba: Scott Redding – Chaz Davies

Ducati Barni: ?

Ducati Go Eleven: ?

Kawasaki RT: Jonathan Rea – ?

Kawasaki Puccetti: ?

Kawasaki Pedercini: Jordi Torres – ?

BMW Motorrad: Eugene Laverty – Tom Sykes

BMW Orelac: ?

Yamaha WorldSBK Team: Toprak Razgatlioglu – Michael van der Mark

Yamaha GRT: ? – ?

Yamaha Tean Kate: Loris Baz – ?

Honda: Alvaro Bautista – ?



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama