Reklama

Jak vlastně vznikla wild card pro Brookese na Phillip Island?

Wild card pro Joshuu Brookese na úvodní závod sezóny přišla hodně neočekávaně. A kdo se tedy zasloužil o jeho start na Phillip Island 2017 a jak se tam vlastně objeví jeho BSB-Yamaha?

Už po jedné sezóně propadl na rok 2017 v MS-Superbike Joshua Brookes roštem. 33-letý australský pilot bude závodit za Anvil Hire TAG Yamaha v BSB, kde se stal 2015 suverenním šampionem. S tehdejším vítězným motocyklem - rovněž s Yamahou R1, bude Australan přesně za měsíc jako jezdec s wild card startovat v úvodním závodě MS-Superbike na Phillip Islandu.

Tento motocykl Yamaha má za sebou doslova Odysseu, neboť Milwaukee Yamaha ho prodala po sezóně 2015 týmu Tommyho Hilla. Ale bývalý britský šampion z roku 2011 svůj tým po skončení minulé sezóny zavřel.

Nyní bude motocykl transportován kvůli nasazení do závodu na Phillip Islandu do rukou nového majitele, který se jmenuje Deon Coote a financuje start Brookese doma v Austrálii.

Coote, který ještě před 10 lety sám závodil v australském superbikovém šampionátu, je majitelem firmy Elite Roads, která staví silnice a zde bude v roli sponzora.

Brookes samotný pak pomáhal Deonovi najít ten správný motocykl a také při organizaci týmu. Také se Joshua zasadil o sehnání těch správných dílů - z celého světa, aby mohl být motocykl updatován.

BSB-Yamaha musí být konformní s R1 odpovídající reglementu MS-Superbike, především v otázce motoru a elektroniky.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama