Reklama

Jak Sofuoglu a Rea zachránili Rydeho

Když tým Schmidt Racing před několika dny stáhl své plachty a odporoučel se z MS- Supersport 2017, tak byl najednou Kyle Ryde jak bez motorky, tak bez týmu na sezónu 2017. Naštěstí tento Brit má dobré kontakty.

Cesta Kyle Rydeho do MS-Supersport začala se startem na wild crad v Doningtonu 2015, kdy společně s Kenanem Sofuoglem předvedli strhující souboj. Dokonce samotný Sofuoglu doporučil po závodě tehdy 17-letému Britovi, aby začal závodit v MS. Tovární pilot Kawasaki a pozdější mistr světa (nyní už dvojnásobný) Jonathan Rea se stal jeho manažerem.

Svou Rookie sezónu dokončil 19-letý jezdec po turbulentním průběhu nakonec v týmu Schmidt Racing, který během sezóny přešel z motocyklu MV Agusta na Kawasaki. A právě Sofuoglu pomohl Rydemu s nastavením ZX-6R. Po nečekaném odchodu maďarského týmu, o kterém jsme psali (jedná se o nezaplacené účty) se Ryde stal těsně před vánocemi v týmu Puccetti Racing nástupcem Randyho Krummenachera a bude tak pilotovat druhý tovární motocykl Kawasaki v kubatuře do 600 ccm.

Třetí - pod hlavičkou juniorského týmu - bude řídit Michael Canducci ve spolupráci s italskou motocyklovou federací.

„Máme v týmu velmi zkušeného pilota kubatury Supersport jako je Kenan a k tomu dva mladé odvážlivce: Kyle a Michael mají teprve 19 let a jsou velmi talentovaní“, je velmi spokojen týmový šéf Manuel Puccetti.

„Musím poděkovat mnoha lidem, že mně pomohli k tomuto místu. Před týdnem jsem zde stál před skončením, bez týmu pro MS-Supersport 2017. Vše se ale během několika dní otočilo a já mám neuvěřitelný pocit! Můj nový týmový kolega Kenan, se mně celou dobu ptal, jak se mně daří a neustále si se mnou psal. Pomohl mně hodně už předtím, ještě než se stal mým týmovým kolegou, a bude mít se mnou jistě hodně radosti. Také Jonathan Rea má na mém novém angažmá velký podíl. Je to opravdu pěkné, mít někoho takového na své straně“, říká Ryde.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama