Reklama

Jak potentní bude sponzor z Dubaie? Nový tým Nerds Racing

Trojnásobný vice-mistr světa WorldSSP a aktuálně čtvrtý v tomto šampionátu Jules Cluzel by měl v roce 2018 závodit v novém týmu Nerds Racing!

Nerds Racing by měl být jedním ze čtyř Top týmů značky Yamaha v tomto šampionátu. Továrnou podporovaná stáj Mirko Giansantiho (GRT) prodloužila své smlouvy s dosavadními piloty Lucasem Mahiasem a Federicem Caricasulou.

Rovněž Kallio Racing by chtěl pokračovat ve stejné sestavě jako letos, tedy s třetím jezdcem šampionátu Sheridanem Moraisem a vlastním odchovancem Nikim Tuulim.

Tým Evan Bros přestupuje ze značky Honda na značku Yamaha a týmovou #1 bude třetí muž loňského šampionátu Randy Krummenacher ze Švýcarska, pokud dopadne financování dobře, tak se jeho týmovým kolegou stane Christian Gamarino.

Novým týmem na palubě letadla zvaného WorldSSP by měl být Nerds Racing. Majitelem je Vafi Khan - tedy muž s indickýmui kořeny a ten má investiční firmu v Dubai.

Nerds Racing jako týmovou #1 angažoval Julese Cluzela, vice-mistra světa 2016, 2014 a 2012.

Tým by měl dle ředitele závodního oddělení Yamahy mít stejné díly k dispozici, jako má třeba GRT Racing.

Týmovým manažerem Nerds Racing je Belgičan Gary Reynders, který se jako šéftechnik podílel na řadě titulů mistra světa: Oliver Jacque (250 ccm, 2000), Dani Pedrosa (125 ccm, 2003 a 250 ccm, 2004) a Andrea Dovizioso (125 ccm, 2004).

Belgičan pracoval do konce roku 2015 v paddocku GP v různých týmech Moto3, Moto2 a MotoGP, mezi jeho svěřence patřili třeba James Toseland, Colin Edwards, Johann Zarco a Randy Krummenacher.

V paddocku se ale ozývají hlasy, které jsou k tomuto projektu hodně skeptické: V týmu Mahi Kawasaki chtěl jistý Andrew Stone (pracoval i u Josky Kubíčka a některá hodně tajná data odcizil a vzal s sebou) - rovněž mechanik - dělat šéfa týmu, a co je Gary Reynders?

2013 a 2014 závodil tým Mahi Racing z Indie jako tovární tým Kawasaki v WorldSSP, 2014 pak ještě Fabien Foret s Evo-ZX-10R v WorldSBK. Obrovské plány z kterých nic nebylo. Po dvou letech se z týmu Mahi Racing stala jen vzpomínka a ačkoliv měl tento indický tým ve službách nejlepšího supersportového jezdce všech dob - Kenana Sofuogla - tak tituly získali úplně jiní: 2013 Yamaha (Sam Lowes) a 2014 Honda (Michael van der Mark).

Od roku 2015 převzal odpovědnost Manuel Puccetti za tovární tým Kawasaki v MS-Supersport.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama