Reklama

Jak bude vypadat startovní rošt Moto2 na rok 2020

V mistrovství světa Moto2 nezůstane pro sezónu 2020 «kámen na kameni». Luca Marini pojede za Petronas, Bezzecchi v Sky VR46, Fenati přistane u Gresiniho.

Týmová složení v prostřední kubatuře se na sezónu 2020 proti 2019 hodně změní, ačkoliv do MotoGP odchází zatím pouze Brad Binder (pojede za Red Bull Tech3-KTM, jeho týmovým kolegou bude Miguel Oliveira). Už minulý týden jsme napsali: Nicolo Bulega odchází z Sky VR46 ke Gresinimu, naopak Sam Lowes pojede za Marc VDS, kde bude týmovým kolegou Alexe Marqueze.

Ano, čtete správně: Všechno je totiž jinak, Yamaha se postavila «na zadní» a lídr šampionátu Alex Marquez nesmí příští rok závodit v týmu Petronas Sprinta v prostřední kubatuře a zůstane tak v belgické stáji Marc VDS.

Italtrans se posílí o lídra Moto3, kterým je aktuálně Lorenzo Dalla Porta. Andrea Locatelli tak je bez týmu a bez motorky.

V paddocku Red Bull Ringu se ale horečně jednalo a tak se společně podívejme na news, které se o víkendu staly:

SAMA Qatar Team Jorge «Aspara» Martineze má na sezónu 2020 pod platnou smlouvou Brita Jake Dixona. Jeho týmovým kolegou by se měl stát druhý v MS a vítěz z Brna Aron Canet - zatím Sterilgarda Max Racing Team. Martinez ale musí najít nové motocykly, vypadá to, že bude úspěšný u firmy Speed-up, kterou vede Luca Boscoscuro.

Tým Marc VDS se musí rozloučit s Xavim Viergem, který si hledá nový tým.

Aki Ajo odejde i se sponzorem Red Bull od KTM ke Kalexu. Finský manažer vyhrál s Kalexem 2015 a 2016 dvakrát mistrovství světa Moto2 – vítězný motocykl vždy pilotoval Johann Zarco. Dvojice na rok 2020 je jasná: Iker Lecuona a Jorge Martin.

Tým Dynavolt-Intact GP má oba jezdce pod smlouvou i na rok 2020: Tom Lüthi (43 bodů za Alexem Márquezem), Marcel Schrötter by mohl odejít pouze v případě nabídky z MotoGP.

Velké překvapení se ovšem událo v týmu Sky VR46: Valentino Rossi po ztrátě sponzora Sky přetransferoval svého nevlastního bratra Lucu Mariniho do finančně silného týmu Petronas-Sprinta.

Mariniho místo v Sky VR46 pak zaujme Marco Bezzecchi, 2018 třetí v MS-Moto3 za Prüstel GP. Druhé místo v Petronasu je zatím volné: Největší šanci má Hafizh Syahrin, ovšem ten se s týmem před 2 roky nerozešel zrovna v nejlepším. Khairul Idham Pawi se vrací do Moto3 - bude týmovým kolegou Johna McPhee. Ovšem Skot by se mohl objevit i v Moto2, pokud by nedošlo k dohodě se Syahrinem. Hafizh ale jedná jak s Gresinim, tak i s jinými týmy.

Vítěz ze Spielbergu v Moto3 Romano Fenati (23) je těsně před svým návratem do Moto2. Fausto Gresini by chtěl Fenatiho jako týmového kolegu pro Bulegu.

Tovární tým Speed-up pojede ve stejné sestavě jako letos: Tedy Jorge Navarro a Fabio Di Giannantonio.

Rovněž Sito Pons nebude měnit letošní úspěšnou sestavu, v týmu Flexbox HP 40 zůstávají Augusto Fernandez a Lorenzo Baldassarri.

Nizozemský tým NTS RW Racing pojede 2020 v této sestavě: Bo Bendsneyder a Jesko Raffin.

Kiefer Racing a Tascaracing místo na startovním roštu nezískaly; Tech3 v šampionátu končí dobrovolně a odchází do CEV-Repsol do MSJ, tedy Moto3.

Petronas a Gresini dostanou druhé místo na roštu. Forward dostane jedno stabilní místo a jedno jako «commercial entry». Tým American má dvě místa, musí ale najít nový motocykl, zřejmě to bude Speed-up.

SAG má pod smlouvou Remyho Gardnera, ten chce ale pryč a nejraději do MotoGP...! Jestli zůstane Tetsuta Nagashima, není vůbec jisté.

Tým Idemitsu manažera Hiroshiho Aoyamy sestavu nemění, zůstávají Chantra (na Spielbergu v 1. řadě startovního roštu) a Ekky Pratama.

Aktuální přehled startovního roštu Moto2 - 2020

Red Bull KTM Ajo: Iker LECUONA; Jorge MARTIN
EG 0,0 Marc VDS: Alex MARQUEZ; Sam LOWES
Beta Tools Speed Up: Jorge NAVARRO; Fabio DI GIANNANTONIO
FLEXBOX HP 40: Lorenzo BALDASSARRI; Augusto FERNANDEZ
Dynavolt Intact GP: Marcel SCHROTTER; Thomas LUTHI
American Racing: ???; ???
Italtrans Racing: Enea BASTIANINI; Lorenzo DALLA PORTA
IDEMITSU Honda Team Asia: Somkiat CHANTRA; Dimas EKKY PRATAMA
NTS RW Racing GP: Bo BENDSNEYDER; Jesko RAFFIN
Petronas Sprinta Racing: Luca MARINI; Hafizh SYAHRIN?
Sama Qatar Angel Nieto Team: Jake DIXON; Aron CANET
Federal Oil Gresini Moto2: Nicolo BULEGA; Romano FENATI
ONEXOX TKKR SAG Team: Remy GARDNER? Tetsuta NAGASHIMA?
SKY Racing Team VR46: Marco BEZZECCHI
MV Agusta Temporary Forward: ???



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama