Reklama

Isaac Vinales pojede WorldSSP 2019

Dlouholetý jezdec Grand Prix Isaac Vinales nenašel na sezónu 2019 místo na startovním roštu v Grand Prix a tak se bude muset spokojit se závoděním v šampionátu WorldSSP.

Po 7 kompletních sezónách v Grand Prix v kubaturách Moto2 a Moto3 (2014 - celkově 7.; 2015 - celkově 9. - vždy v Moto3) a 4 pódiových umístění v Moto3 nenašel 25-letý bratranec současného továrního pilota dříve Suzuki a nyní Yamahy Mavericka Vinalese; Isaac kvalitní místo na startovním roštu v Moto2 a tak pojede za tým Kallio Racing třetí motocykl Yamaha a jako nástupce mistra světa Sandro Corteseho. V prostřední kubatuře Moto2 se ale Isaacu Vinalesovi vůbec nedařilo - bylo to i díky podřadnému závodnímu materiálu, který měl k dispozici - a umístil se v sezónách 2016/2018 na P24; P22 a P26.

Druhý motocykl Yamaha YZF R6 finské stáje bude pilotovat Belgičan Loris Cresson, který pojede za Vessu Kallia už svou druhou sezónu.

A tu třetí Yamahu R6 pak 22-letý Thomas Gradinger z Rakouska, letos v WorldSSP celkově na P7, když jezdil za indický tým NRT (Nerds Racing Team), který se ale potýkal s velkými finančními problémy.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama