Reklama

IRRC Schleiz - Dvě pódia Marka Červeného

Po nizozemském Hengelu, finské Imatře a belgickém Chimay se čtvrtý závodní víkend šampionátu IRRC - International Road Racing Championshipu konal v německém Schleizu.

V prvním závodě Superbike šampionátu International Road Racing Championshipu trumfoval na okruhu Schleizer Dreieck Didier Grams před svými značkovými kolegy s motocykly BMW Sebastienem Le Grellem a naším Markem Červeným.

V Qualifying čtvrtého závodního víkendu International Road Racing Championshipu ve Schleizu zajel nejrychleji Belgičan Sebastien Le Grelle výkonem 1:28,249, kterého v první řadě doplnili ještě Didier Grams (D/1:28,431) a Marek Červený (CZ/1:28,481).

Druhou a třetí řadu vytvořili Petr Bičiště (CZ), Johan Fredriks (NL), Erno Kostamo (FIN), Lukas Maurer (CH), Kamil Holán (CZ) a Tim Van Ooijen (NL).

Le Grelle se dostal hned po startu do čela závodu, za ním následovali Fredriks, Grams, Červený a Bičiště, ovšem brzy se k lídru šampionátu Le Grellovi probojoval do těsné blízkosti Didier Grams.

V 11. z 13 kol byl Le Grelle v městské zatáčce dlouhý na brzdy, ztratil přes 10 sekund a propadl se na třetí místo za Gramse a Červeného.

Tím se otevřely dveře pro vítězství Gramse úplně dokořán, a on mohl oslavit své první vítězství IRRC-Superbike od Hořic 2016! Le Grelle se ale nevzdal, v posledním kole ještě předjel Červeného a byl odmávnut na druhém místě. Pak následovala dvojice Čechů v pořadí Červený a Bičiště a dále dojeli Fredriks, Kostamo, Maurer a na P8 další Čech Holán. Pavel Tomeček skončil 14., Josef Lukšík 25.

IRRC Superbike Schleiz – závod 1: 1. Didier Grams, 2. Sebastien Le Grelle, 3. Marek Červený, 4. Petr Bičiště, 5. Johan Fredriks, 6. Erno Kostamo, 7. Lukas Maurer, 8. Kamil Holán, 9. Max Böttcher, 10. David Datzer, 11. Timo Schönhals, 12. Sascha Schoder, 13. Juha Kallio, 14. Pavel Tomeček, 15. John Pilloud, 16. Michael Trotzscher, 17. Nadieh Schoots, 18. Marnix D’Hondt, 19. Stefan Holz, 20. Nico Müller...25. Josef Lukšík

Vítězstvím ve druhém závodě IRRC-Superbike ve Schleizu potvrdil Sebastien Le Grelle své ambice na zisk titulu letošního šampiona. Marek Červený skončil na vynikajícím druhém mítsě, dále byli odmávnuti Erno Kostamo, Didier Grams a Johan Fredriks.

Do druhého závodu na okruhu Schleizer Dreieck se déšť postaral o kritické závodní podmínky. trať ale v některých úsecích začala hodně rychle schnout. Takže se z toho stal pneumatikový poker, neboť v úseku Seng zůstala i nadále stát voda. Už v prvním kole se závod kvůli technickému defektu skončil pro našeho Kamila Holáně.

43-letý rutinér Sebastien Le Grelle využil všech svých zkušeností a mohl oslavit šesté letošní vítězství a jasně se tak přiblížil zisku titulu letošního šampiona. Marek Červený a Fin Erno Kostamo obsadili dvě zbylá pódiová umístění. Po totálně nepodařeném prvním kole se Didier Grams skvělou stíhací jízdou dostal až na čtvrté místo, Top-5 dokompletoval Johan Fredriks (NL).

Nadieh Schoots, jediná žena ve startovním poli, vyrazila odvážně na slickách a nejenže obsadila v cíli 10. místo, ale zajela i nejrychlejší kolo v závodě!

Z našich jezdců byl Petr Bičiště odmávnut na 7. místě, Josef Lukšík skončil 12. a Pavel Tomeček o místo za ním, tedy 13.

IRRC Superbike Schleiz – závod 2: 1. Sebastien Le Grelle, 2. Marek Červený, 3. Erno Kostamo, 4. Didier Grams, 5. Johan Fredriks, 6. Timo Schönhals, 7. Petr Bičiště, 8. Lukas Maurer, 9. Herve Somson, 10. Nadieh Schoots, 11. Juha Kallio, 12. Josef Lukšík, 13. Pavel Tomeček, 14. Jean Pierre Polet, 15. Stefan Holz, 16. Vassilios Takos, 17. Dirk Kaletsch, 18. Nico Müller, 19. Foti Psomadakis, 20. Marcel Becker.

Lokalmatador Thomas Walther vyhrál oba závody IRRC-Supersport suverénním způsobem, za ním se vždy umístili Joey Den Besten a Jochen Rotter, tím se Němec dostal zároveň do čela šampionátu.

Thomas Walther byl jasným protagonistou při svém domácím závodě: Vítězný double, Pole-Position a nejrychlejší kolo v závodě. Nizozemec Joey Den Besten ukončil obě jízdy na druhém místě, Rakušan Jochen Rotter byl dvakrát odmávnut jako třetí.

Kamil Holán skončil v obou jízdách na 7. místě, Vladimír Šnajdr 16. a 17.

Thomas Walther vede nyní průběžné pořadí IRRC-Supersport se ziskem 151 bodů, druhý je Joey Den Besten (148) a třetí Pierre Yves Bian z Francie (128).

IRRC Supersport Schleiz – závod 1: 1. Thomas Walther, 2. Joey Den Besten, 3. Jochen Rotter, 4. Davy Thoonen, 5. Pierre Yves Bian, 6. Max Gaube, 7. Kamil Holán, 8. Christian Schmitz, 9. Anders Blacha, 10. Henrik Voit, 11. Kai Zentner, 12. Markus Witte, 13. Benjamin Beume, 14. Sebastian Reinisch, 15. Martin Riedl.

IRRC Supersport Schleiz – závod 2: 1. Thomas Walther, 2. Joey Den Besten, 3. Jochen Rotter, 4. Sebastian Frotscher, 5. Pierre Yves Bian, 6. Max Gaube, 7. Kamil Holán, 8. Anders Blacha, 9. Davy Thoonen, 10. Sebastian Reinisch, 11. Henrik Voit, 12. Kai Zentner, 13. Martin Riedl, 14. Stefan Wauter, 15. Benjamin Beume.

Další závod šampionátu IRRC - v pořadí pátý - se jede už následující víkend v našich Hořicích.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama