Reklama

IRRC Oss: Vítězí Joey den Besten a Vincent Lonbois

V Nizozemí se ve sváteční pondělí konal druhý letošní závodní víkend šampionátu International Road Racing Championship a český jezdec Marek Červený poprvé letos poznal, jak hořká je porážka. Jeho přemožitel Joey den Besten slavil double v IRRC-Supersport, stejně jako Vincent Lonbois v IRRC-Superbike.

Vítězným doublem z Ossu převzal Joey den Besten vedení - ovšem bodově stejně jako český jezdec Marek Červený - v šampionátu IRRC-Supersport; třetí místo si udržel Thomas Walther.

Joey den Besten (NL/Yamaha) vyhrál Qualifying na druhý závod International Road Racing Championshipu v Ossu časem 1:37,639, za ním se umístili Laurent Hoffmann (B/Kawasaki), Marek Červený (CZ/Kawasaki) - ten ale přicestoval přímo ze závodu North West 200; Thomas Walther (D/Yamaha), Ilja Caljouw (NL/Honda) a Thomas Wendel (D/Yamaha).

Červený vystartoval do závodu doslova jako raketa a dlouho v závodě vedl, až v předposledním kole udělal jezdeckou chybu a ztratil tak několik důležitých sekund. Toho využil Den Besten a oslavil tak své první letošní vítězství. O poslední volné pódiové umístění byl nejúspěšnější Hofmann, za ním dojeli Walther a Wendel. Petr Košťál obsadil P22.

Ve druhém závodě dominoval suverénně Joey den Besten, za ním dojel stejně jako v první jízdě Marek Červený, a tak jsou oba dva nyní na čele - se stejným počtem bodů - v celkovém pořadí IRRC-Supersport. Jelikož Laurent Hofmann musel vzdát pro technický defekt, tak o P3 bojovali Thomas Walther a Thomas Wendel. Košťál byl odmávnut na P24 a tak po 4 závodech zůstává bez bodu.

Vincent Lonbois vyhrál v Ossu oba závody IRRC-Superbike, za ním se umístili Sebastien Le Grelle, Didier Grams, Johan Fredriks a Thomas Wendel. Z českých jezdců IRRC dojel Petr Bičiště v první jízdě na P7 (Pavel Tomeček ji po crashi nedokončil), ve druhé byl odmávnut na P8, zatímco Tomeček do ní nenastoupil, neboť motocykl byl prostě neschopný závodění.

V Qualifying International Road Racing Championshipu byl nejrychlejším Didier Grams (D/BMW) časem 1:34,169, ačkoliv musel první trénink vynechat, neboť byl ještě na cestě ze závodu North West 2000. Vincent Lonbois (B/BMW), lídr šampionátu IRRC-Superbike a jeho týmový kolega Sebastien Le Grelle (B/BMW) dokompletovali první řadu startovního roštu, druhou vytvořili Johan Fredriks (NL/Kawasaki), Chris Nobel (NL/Kawasaki) a Petr Bičiště (CZ/BMW), který rovněž přicestoval doslova na poslední chvíli ze závodu North West 2000.

Peter Schalken (NL/Yamaha) musel závod vynechat, neboť si tento Nizozemec přivodil při crashi v tréninku zranění ramena. A závod samotný se brzy skončil i pro jeho krajana Chrise Nobela, naštěstí při hodně vysoké rychlosti se mu skoro nic nestalo.

Oba dva týmoví kolegové z Herpigny-Motors Vincent Lonbois a Sebastien Le Grelle převzali hned po startu první dvě pozice a slavili tak pro svůj tým double. Didier Grams nebyl schopen jejich tempo akceptovat a obsadil tak poslední volné místo na stupních vítězů, za ním skončili Fredriks a Wendel. Jediný český zástupce v cíli závodu Petr Bičiště byl klasifikován na P7, zatímco Pavel Tomeček havaroval, Kamil Holán kvůli finančním problémům závod v Ossu vynechal a Aleš Nechvátal je dlouhodobě zraněný.

Do druhého závodu sice vystartoval nejlépe Sebastien Le Grelle, ovšem jeho mladší týmový kolega Vincent Lonbois se novým traťovým rekordem 1:31,842 dostal do čela a oslavil tak čtvrté vítězství v řadě. Didier Grams si zajistil třetím místem v cíli také celkově třetí místo celkově. Před ním jsou Lonbois a Le Grelle.

Johan Fredriks byl odmávnut jako čtvrtý, Petr Bičiště obsadil P8 a je celkově po čtyřech odjetých závodech na P7. Kamil Holán je na P11, Pavel Tomeček na P17.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama