Reklama

IRRC nyní čeká finská Imatra

Od 7. do 9. července 2017 se utkají týmy a jezdci International Road Racing Championshipu na bývalém okruhu Grand-Prix ve finské Imatře, kde se pojede letošní druhý závod seriálu IRRC.

Vloni se zde konala vydařená premiéra seriálu International Road Racing Championshipu a obhájce titulu Marek Červený (Kawasaki) vyhrál ve finské Imatře oba závody a stal se předčasně staronovým šampionem IRRC-Supersport v seriálu International Road Racing Championshipu.

Piloti týmu Herpigny-BMW Vincent Lonbois a Sebstien Le Grelle si mezi sebou vloni rozdělili dvě vítězství v IRRC-Superbike. V první jízdě z početné plejády českých jezdců byl nejlepší Petr Bičiště (BMW) na P12, o jedno místo za ním byl odmávnut Kamil Holán (BMW), Pavel Tomeček (Kawasaki) obsadil P16 a Aleš Nechvátal (Yamaha) s jedním kolem ztráty P23. V jízdě druhé skončil na P9 Kamil Holán, Pavel Tomeček byl odmávnut na P11, Aleš Nechvátal na P15, Petr Bičiště cílový šachovnicový praporek neviděl. Jelikož ale v závodech IRRC-Superbike bodovalo hodně finských jezdců startujících s wild card, kteří body do šampionátu IRRC neberou, tak skutečná umístění našich jezdců do šampionátu IRRC byla daleko příznivější a rovněž jejich bodový zisk byl tedy mnohem větší.

Nyní je od 7. do 9. července 2017 na pořadu 53. Imatranajo, v jehož rámci se jedou i dva závody IRRC Supersport a dva IRRC Superbike.

Druhý ročník a zároveň druhý závod letošního IRRC se koná pod novým jménem: «BMW Delta Bavaria 53. Imatranajo International Road Racing Championship». Pořadateli jsou společně «Imatran Moottorikerho» (Motorsportclub Imatra IMK) a BMW Delta Bavaria.

V šampionátu IRRC-Supersport je po prvním letošním závodě v Hengelu - okruh Varsselring - na čele Davy Thoonen (NL/Honda) s 54 body, druhý je Pierre Yves Bian (F/Yamaha - 36) a třetí Thomas Walther (D/Yamaha - 29). Za čtvrtým Joey Den Bestenem (NL/Yamaha - 25) kompletuje Top-5 Kamil Holán (CZ/Yamaha - 22).

V kubatuře IRRC-Superbike přijíždí do Finska jako lídr Sebastien Le Grelle (B/BMW) s maximálním možným počtem 50 bodů. Druhý je Didier Grams (D/BMW - 40), třetí je Rookie této kubatury Marek Červený (CZ/BMW - 29). Následují skoro domácí Martin Pärtelpoig (EST/BMW - 23), Johan Fredriks (NL/Kawasaki - 22) a lokalmatador Juha Kallio (FIN/BMW - 17).

Chybět bude po tragické havárii při Tourist Trophy na Isle of Man Nizozemec Jochem van den Hoek, který byl po Hengelu sedmý. Za osmým Lukasem Maurerem (SUI-Kawasaki - 15) jsou v bodovací tabulce umístěni naši jezdci v pořadí devátý Petr Bičiště (BMW - 15), desátý Kamil Holán (BMW - 13), jedenáctý Pavel Tomeček (Kawasaki - 10) a čtrnáctý Aleš Nechvátal (Yamaha - 6).

Na silničním okruhu v Imatře bylo v letech 1964 až 1982 uspořádáno celkem 18 závodů se statusem MS, kdy se zde jela finská Grand Prix. Posledními vítězi se stali Venezuelčan Ivan Palazzese (MBA - 125ccm), Francouz Christian Sarron (Yamaha - 250ccm), Němec Toni Mang (Kawasaki - 350ccm) a sidecarová dvojice ze Švýcarska Rolf Biland/Kurt Waltisberg (LCR-Yamaha).

Po 30leté přestávce se vrátily mezinárodní motocyklové závody vloni opět do finské Imatry především zásluhou dvou finských jezdců Tuukky Korhonena a Juhy Kallia, kteří se kontaktovali s Torstenem Schmidtem, tedy duší seriálu International Road Racing Championship a ve dnech 19. - 21. srpna 2016 se zde po 30 leté přestávce na bývalé trati Grand Prix opět závodilo. Letos se tedy pojede v Imatře druhý obnovený ročník.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama