Reklama

IRRC 2016: Už pouze jedno volné místo

Závodní seriál IRRC, tedy International Road Racing Championship 2016, už má obsazeno celkem 59 ze 60 možných startovních míst, po 30 v každé ze dvou kubatur.

To jediné volné místo je v královské kubatuře IRRC-Superbike. Zde jsou přihlášeni i čeští zástupci. S #12 Aleš Nechvátal (DAFIT Moto Racing - BMW), #13 má Pavel Tomeček (Relexbali.eu - Kawasaki), #15 poveze na motocyklu Petr Bičiště (Kimura Racing Team - BMW) a #74 Kamil Holán (BMW Motorrad Czech Republic - BMW).

V IRRC-Supersport je to obhájce titulu z roku 2015 #45 Marek Červený (Intermoto - Kawasaki) a #81 Petr Košťál (Relexbali.eu - Yamaha).

Takže nějaké starosti s klesajícím počtem startujících rozhodně organizátoři International Road Racing Championship 2016 nemají a po letech 2014 a 2015, kdy byl dosažen účastnický rekord, tak i letos je před prvním závodem v Hengelu (30. dubna až 1. května 2016) v IRRC Superbike a IRRC Supersport „vyprodáno“.

„Zatím se přihlásilo celkem 59 jezdců z 10 států. Pro kubaturu Supersport jsme dokonce zřídili “čekací listinu„, v Superbike je jedno místo volné“, potvrdil Torsten Schmidt z organizace IRRC.

Nejvíce přihlášených jezdců je z Německa - 14, následují Belgie (12), Nizozemí (8), Rakousko (7). Česká republika má 6 startujících, Francie (5), Řecko (2), Finsko (2), Švýcarsko (2) a Dánsko (1).

Samozřejmě, že velmi zajímavou otázkou zůstává, kdo se při jednotlivých závodních víkendech objeví s wild card? Úroveň IRRC v posledních sezónách určitě pozvedli jezdci jako Michael Dunlop, Michael Rutter, Lee Johnston, Gary Johnson, Simon Andrews, Rico Penzkofer, Horst Saiger, Gregory Fastre, Dan Kruger a Michal „Indi“ Dokoupil, kteří bojovali na jednotlivých závodech o pódiová umístění v seriálu Road Racing Championship.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama