Reklama

IOMTT 2016: Neumí Hutchy prohrávat?

Při tiskové konferenci po závodě Senior-TT došlo k nečekané verbální válce, á la Rossi kontra Marquez, mezi druhým v cíli Ianem Hutchinsonem a suverénním vítězem Michaelem Dunlopem. John McGuinness byl na ní pouze v roli prvního fanouška, který vše slyšel „z první ruky“.

Mezi některými fanoušky a především mezi „fóraři“ na některých webech panuje hodně mylný názor, že v paddocku WorldSBK a to nemluvě o paddocku Road Racingu, jsou všichni přátelé, navzájem si nezištně pomáhají a podobné nesmysly dle scénáře z jihoamerických televizních novel. To je ale pouze neznalost prostředí a jak to funguje v praxi, nám ukázala včerejší tisková konference po finálovém závodě IOMTT 2016.

Jelikož v královském závodě celého týdne Senior-TT utrpěl 36letý Brit Ian Hutchinson hodně hořkou porážku, jelikož je zřejmě sportovcem, který neumí prohrávat, zaútočil ve stylu „The Doctora“ před GP Malajsie v Sepangu - ve čtvrtek 22. října 2015, hodně tvrdými slovy na suverénního vítěze Michaela Dunlopa.

Dunlop byl jak známo po prvním závodě Supersport diskvalifikován, když technici našli v jeho motocyklu některé součástky, které nebyly homologovány a Dunlop byl diskvalifikován. Hutchinson vyčetl včera Dunlopovi, že z frustrace z diskvalifikace pustil po paddocku TT fámu, že u Hutchyho motocyklu byly rovněž použity nekonvenční součástky, ale nebyly odhaleny.

Dunlop se tomuto obvinění pouze vysmál: ''„To jsem nebyl já, kdo toto podezření vyslovil, nýbrž jeden technický komisař. Pokud ale Hutchinson a jeho tým Keith Flints Came BPT vidí celou situaci jinak, je to pouze jejich problém“, odpověděl včera na TK jasně a důrazně 13násobný vítěz TT z Ballymoney.

„Pokud nejsou organizátoři schopni vysvětlit některé okolnosti pravdivě, musím do budoucna přehodnotit, zda ještě někdy půjdu na start závodu Tourist Trophy na Isle of Man“, překvapil všechny přítomné svým poněkud nešťastným závěrem Hutchinson, který sice vyhrál oba dva závody kubatury Supersport a také závod Superstock, ale na závěr ročníku 2016 vystřelil „otrávený šíp“ směrem na pořadatele, tedy ACU Events Ltd.

Hutchinson také naznačil, že Dunlop získal od BMW některé upgrady a byl od Němců také upřednostňován: „Měl jsem celý týden problémy s mým superbikovým motorem. Zřejmě dostal Michael na rozdíl ode mne něco speciálního. Pokud bych neměl stejný výkon jako Michael. tak bych se dnes rozhodl pro motor ze Superstocku. Ačkoliv motocykl běžel opravdu skvěle, tak jsem samozřejmě neměl proti němu žádnou šanci“.

„I v případě, že by se mě BMW chtěla zbavit, tak pořád mám v Mnichově stále hodně přátel, kterým bych chtěl touto cestou poděkovat. Připravili mně opravdu výborný motor. A není v něm nic speciálního, takový motor si každý může koupit.“, kontroval závěrem této hodně neobvyklé TK Dunlop.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama