Reklama

Impian ke MotoGP: Nový mládežnický program v Malajsii

«Impian ke MotoGP» je iniciativa okruhu Sepang International Circuit, tedy mládežnického programu na rozvoj mladých motocyklových závodníků. Zájem je obrovský, hned po vypsání této akce se přihlásilo skoro 300 teenagerů.

Včera jsem psal o tom, že nevím zda Autoklub ČR má nějaký mládežnický motocyklový projekt pro mladé talenty silničního motocyklového závodění. A tak se podívejme třeba do daleké Malajsie, jak vypadá takový program právě tam!

Jmenuje se «Impian ke MotoGP» a jeho cílem je přivést pět jezdců k mezinárodnímu závodnímu sportu. Talentovaní piloti by se měli cílevědomě připravovat od národního šampionátu až po Mistrovství světa. Nejlepší dva z nich potom smí startovat v rámci juniorského šampionátu MSJ/CEV ve Španělsku. Další tři potom budou závodit v dalších dvou šampionátech: V Malaysian Cub Prix v kategorii Wira a v KTM RC390 Cup Asia.

Vybraní piloti budou podporováni minimálně tři roky. Ačkoliv byl celý program odstartován teprve 18. října 2017, tak se do něho přihlásilo skoro 300 teenagerů. Vybraným jezdcům bude umožněna účast na mezinárodních mistrovských závodech. Záštitu převzali asijští piloti z Grand Prix Adam Norrodin, Ayumu Sasaki a Hafizh Syahrin.

Program je zaměřen na talenty mezi 13 až 15 roky. Jezdci byli nejdříve pečlivě sledováni, ve druhé fázi se uskuteční ve dnech 13. až 14. ledna na Go-Kart okruhu ležícím na území Sepang International Circuitu finálový test.

Pět vybraných jezdců bude smět testovat produkční motocykl o objemu 250-ccm a také závodní stroj Moto3-Honda NSF250RR. Výběr těchto pěti provede bývalý ex-GP-pilot a jezdec MS-Supersport Zulfahmi Khairuddin a ex-vícemistr z Asia Road Racing Championship Ahmad Zamani Baharudin.

Razlan Razali, CEO okruhu Sepang International Circuit je přímo nadšen.

Mimochodem: Razali bude provozovat 2018 vedle tradičního závodního týmu MS-Moto3 (jezdil zde i náš Jakub Kornfeil) poprvé i závodní stáj v MS-Moto2.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama