Reklama

Úzká Imola je v dešti hodně nebezpečná

Na žádném aktuálním okruhu v MS-Superbike nejsou svodidla a betonové zdi tak blízko, jako v Imole. Při dešti je tak «Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari» ještě nebezpečnější, neboť trať je i normálně hodně úzká.

Od roku 2001 hostuje MS-Superbike v Imole, a šampionát WorldWSBK se zde stal tradicí. Atmosféra okolo závodní dráhy je fantastická, nikde není tak skvělá návštěva, jak na tomto okruhu ležícího uprostřed města.

Bohužel se k okruhu vztahují i nepříjemná výročí, například poslední dubnový víkend 1994, kdy zde ztratili své životy piloti Formule 1 Roland Ratzenberger a Ayrton Senna.

Rovněž motocykloví závodníci zde v minulosti ošklivě havarovali, svou závodní kariéru zde prakticky ukončil Němec Max Neukirchner po crashi při testech v roce 2009.

Ještě hůře dopadl 1. dubna 2012 Španěl Joan Lascorz, který je od 1. dubna 2012 odkázán pouze na pojízdné křeslo.

Na žádném jiném moderním okruhu není traťové ohraničení tak blízko závodní dráhy a tak se každá jezdecká chyba hodně tvrdě trestá.

Navíc ve většině brzdících zón chybí obrubníky a po asfaltu hned následuje tráva.

Doufejme, že se dnešek obejde při předpokládaném dešti bez havárií, nebo že snad nedojde k bojkotu závodu ze strany některých protagonistů. A že se tedy vůbec bude závodit? Uvidíme během odpoledne!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama