Reklama

Iker Lecuona nahradí 2020 Brada Bindera

Španěl Iker Lecuona převezme pro příští sezónu v týmu Red Bull KTM Ajo-Moto2-místo po Bradu Binderovi.

V MS-Moto2 musely KTM a tým Red Bull Ajo obsadit nově místo po Bradu Binderovi, který odchází k týmu Red Bull-Tech3 MotoGP. Na výběr bylo několik jezdců, hodně velkým favoritem byl lídr šampionátu Moto3 Španěl Aron Canet, tedy jezdec týmu KTM Max Racing.

Těsně před Brnem už známe Binderova náhradníka: Tým Red Bull KTM Ajo oznámil, že 19-letý Španěl Iker Lecuona bude novým pilotem tohoto prestižního týmu. Lecuona letos závodí za americkou stáj American Team a v MS debutoval 2016 v Silverstone za CGBM. Nejlepším výsledkem Lecuony bylo loňské druhé místo ve Valencii a zatím má na svém kontě celkem 46 závodů Grand Prix.

Zas tak velkým překvapením Lecuonovo angažmá pro odborníky ovšem není, v Jerezu v listopadu 2018 testoval za tým Aki Ajo místo zraněného Jorge Martina, který bude jeho týmovým kolegou 2020.

Lecuona zatím letos třikrát dojel v Top-10, nejlépe byl odmávnut čtvrtý v Las Termas/Argentina a v MS je aktuálně 16.

Mimochodem: Španělští novináři označují už 3 sezóny Ikera Lekuonu jako stejně talentovaného pilota, jakým byl v jeho věku Marc Marquez, ovšem 19-letý Španěl ještě nikdy neměl šanci to úplně potvrdit.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama