Reklama

IDM Superbike: Jan Halbich poprvé na pódiu

Hned po premiéře minulý víkend na Lausitz Ringu měli piloti IDM Superbike na programu i druhý závodní víkend, tentokráte na kultovním okruhu Nürburgring. A český jezdec Jan Halbich zde mohl oslavit své premiérové umístění na pódiu, které se mu podařilo ve druhé jízdě, v té první byl odmávnut na P4.

Marvin Fritz oslavil po svém přestupu do IDM Superbike své první vítězství, na stupních vítězů ho doplnili Max Neukirchner a Florian Alt.

Mathieu Gines (BMW), Marvin Fritz (Yamaha) a Jan Halbich (Honda) odstartovali do prvního nedělního závodu z první řady startovního roštu.

Hned v T1 byl ale Jan Halbich po bleskovém startu dlouhý na brzdy a musel jet hodně venkem. Marvin Fritz ukončil první kolo jako první, za ním se seřadili Gines a Max Neukirchner. O kolo později převzal Gines vedení v závodě, a odpoutal se od svých pronásledovatelů. To mu ale moc nepomohlo. kvůli jump-startu byl potrestán průjezdem boxovou uličkou.

Marvin Fritz tím převzal vedoucí pozici, zatímco Neukirchner se po svém postavení na startu - 9. místo - dostal už na P3. Ovšem na Fritze mu chybělo už v 5. kole 2,5 sekundy.

Gines se po trestu zařadil na P29 ve společném poli SBK a STK, když průjezd boxovou uličkou ho stál celkem 31 sekund. Ovšem v klasifikaci SBK to znamenalo P6.

V závěrečné fázi závodu udržel Fritz své vedoucí místo a mohl tak oslavit své první vítězství v IDM Superbike, na stupních vítězů ho doplnili Max Neukirchner a Florian Alt jako druhý a třetí, čtvrtý byl odmávnut náš Jan Halbich, což bylo jeho zatím nejlepší umístění v tomto seriálu, za ním pak dokončil závod lídr šampionátu Mathieu Gines.

IDM Superbike - Nürburgring, závod 1

01- Marvin Fritz (Bayer-Bikerbox Langenscheidt- Yamaha) - 18 kol za 26:02.496
02- Max Neukirchner (Team Yamaha MGM) - +3.813
03- Florian Alt (Team Yamaha MGM) - +9.727
04- Jan Halbich (Holzhauer Racing Promotion-Honda) - +13.400
05- Bastien Mackels (Wilbers-BMW-Racing) - +22.006
06- Mathieu Gines (Van Zon-Remeha-BMW) - +26.477
07- Christoph Kasberger (Yamaha) - + 1 kolo

Ve druhé jízdě ale nenechal Mathieu Gines nic náhodě a zajistil si vítězství. Na stupních vítězů ho doplnili Marvin Fritz a náš Jan Halbich, pro kterého to bylo první pódium v kariéře.

Do vedení se po startu dostal Marvin Fritz, za ním se nacházeli Mathieu Gines, Jan Halbich a Max Neukirchner.

Po třech kolech převzal vedení Gines, ale Fritz a Halbich byli schopni Francouzovo tempo akceptovat, když už v tuto dobu musel do svého boxu zajet Bastien Mackels (BMW).

Na špici se pokoušel Gines, utrhnout od Fritze, ale ten byl schopen akceptovat Francouzovo tempo. Naopak pro českého jezdce to bylo příliš rychlé a Halbich se od vedoucí dvojice nechtěně musel nechat utrhnout, ovšem zároveň byl schopen udržet si náskok před svými pronásledovateli.

V poločase vedl Gines o 0,453 sec. před Fritzem, na něho pak ztrácel Halbich 2,448 sec, zatímco Neukirchner se probojovával z 9. místa na startovním roštu pomalu dopředu.

Gines nenechal v posledních kolech nic náhodě a svůj odstup od pronásledovatelů si stále bezpečně udržoval. Úplně sám pak kroužil po trati Halbich jako třetí.

Cílem projel jako první Gines, za ním byl odmávnut Marvin Fritz a pro své první podium si přijel Halbich, když nechal za sebou oba jezdce s motocykly Yamaha Neukirchnera a Alta.

IDM Superbike - Nürburgring, závod 2

01- Mathieu Gines (Van Zon-Remeha-BMW) - 18 kol za 25:54.415
02- Marvin Fritz (Bayer-Bikerbox Langenscheidt- Yamaha) - +2.578
03- Jan Halbich (Holzhauer Racing Promotion-Honda) - + 7.447
04- Max Neukirchner (Team Yamaha MGM) - +19.037
05- Florian Alt (Team Yamaha MGM) - +23:992
06- Christoph Kasberger (Yamaha) - + 1 kolo

Průběžné pořadí

01- Mathieu Gines (Van Zon-Remeha-BMW) - 80 bodů
02- Max Neukirchner (Team Yamaha MGM) - 78
03- Marvin Fritz (Bayer-Bikerbox Langenscheidt- Yamaha) - 74
04- Florian Alt (Team Yamaha MGM) - 56
05- Jan Halbich (Holzhauer Racing Promotion-Honda) - 51
06- Christoph Kasberger (Yamaha) - 33
07- Bastien Mackels (Wilbers-BMW-Racing) - 27
08- Ireneusz Sikora (Wilbers-BMW-Racing) - 20
09- Carl Berthelsen (Team Berthelsen - Suzuki) - 18



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama