Reklama

IDM pokračovalo v Assenu

Předposlední závodní víkend IDM-Superbike 2018 se konal v nizozemském Assenu. Před letošním finále má Ukrajinec Ilya Mikhalchik z týmu alpha Racing-Van Zon-BMW náskok 31 bodů.

V první nizozemské jízdě - na mokru - vyhrál způsobem start - cíl Ukrajinec Ilya Mikhalchik, druhý skončil Bastien Mackels a třetí po foto-finiši Pepijn Bijsterbosch - všichni BMW S1000 RS, když v cíli jako třetí odmávnutý Julian Puffe dostal časový trest 2 sekundy. Kvůli problémům s elektronikou nedojel favorizovaný Ital Lorenzo Lanzi, jemuž motocykl Yamaha MGM vypověděl službu ve 4. kole. Jako čtvrtý byl klasifikován Dominic Schmitter a Top-5 dokompletoval Toni Finsterbusch (oba Suzuki GSX-R 1000). Náš Jan Halbich (Kawasaki ZX-10R) dokončil první jízdu na P11 hned za desátým v cíli, kterým byl jeho náhradník v týmu Honda Holzhauer Ital Alessandro Polita.

Druhá jízda se stala kořistí zkušeného 36-letého Itala Lorenzo Lanziho z týmu MGM-Yamaha, který jako první dokázal letos vyhrát na jiném motocyklu, než je BMW. V posledním kole italský veterán zaútočil a předjel lídra šampionátu z Ukrajiny. Smůlu měli další favorité: Bastien Mackels byl potrestán za předčasný start průjezdem boxovou uličkou, Danny de Boer musel svůj domácí závod vzdát pro poruchu motocyklu. Stupně vítězů ve druhé jízdě dokompletoval Julian Puffe. Dominic Schmitter a Pepijn Bijsterbosch pak uzavřeli Top-5. Jan Halbich se umístil v Top-10, zatímco Alessandro Polita šachovnicový praporek neuviděl.

V šampionátu vede Mikhalchik s 269 body, druhý je Mackels (238) a třetí Puffe (176). Jan Halbich drží pozici sedmou (100).

Finále IDM-Superbike se koná na Hockenheimu ve dnech 28. - 30. září 2018.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama