Reklama

IDM LausitzRing: Suverénní Reiterberger, Halbich čtvrtý a třetí

Hodně náročný závodní víkend má za sebou lídr německého superbikového šampionátu Markus Reiterberger. Kromě účasti v šampionátu WorldSBK totiž závodil i v německém mistrovství IDM-SBK.

Reiti dokázal v IDM slavit vítězný double. Český jezdec Jan Halbich s novým motocyklem Honda Fireblade pak obsadil jednou čtvrté a jednou třetí místo, takže se v neděli postavil dokonce na podium.

V prvním závodě, který byl na programu už v sobotu, vyhrál suverenním způsobem s náskokem 11,632 sec. Markus Reiterberger (BMW), druhý skončil Rakušan Stefan Kerschbaumer (Yamaha) a jako třetí byl odmávnut Reiterbergerův týmový kolega z Van Zon Remeha Jan Bühn (+12,593). Čtvrtý projel cílem se ztrátou 12,742 sec. náš Jan Halbich (Honda) a páté místo obsadil Dominik Vincon - BMW (+12,930). Florian Alt (Yamaha), Amazonka Lucy Glöckner (Kawasaki), Vincent Lonbois, Marko Nekvasil a Marc Neumann (všichni BMW) dokompletovali Top-10 první jízdy šampionátu IDM-SBK.

Rovněž druhá jízda se stala kořistí Markuse Reiterbergera, který vyhrál s náskokem 9,534 sec. a stal se tak už předčasně letošním šampionem SBK. Druhý byl odmávnut Florian Alt (Yamaha) a stupně vítězů dokompletoval Čech Jan Halbich (Honda), ten dojel za Reitim o 10,336 sec. Luca Grünwald (Suzuki) a Bastien Mackels (Yamaha) skončili na pozicích čtyři a pět, když ztratili 10,788 sec.; resp. 23,043 sec. Dominik Vincon, Marc Neumann (oba BMW), Pepijn Bijsterbosch (Yamaha), Vincent Lonbois a Jan Bühn pak vytvořili druhou polovinu elitní desítky SBK-IDM nedělní jízdy šampionátu.

Mistrem Německa se stal čtyři závody před koncem sezóny 2017 Markus Reiterberger ziskem 245, když už nemůže být předstižen. Druhý je Florian Alt (125), třetí Jan Bühn (121) a zde bude ještě hodně tvrdý souboj o titul vice-mistra. Na 4. místě je Danny de Boer (108) a Top-5 kompletuje Stefan Kerschbaumer (105). Za šestým Dominikem Vinconem (103) následuje český jezdec Jan Halbich (99), a dále jsou ještě v Top-10 Pepijn Bijsterbosch (82), Luca Grünwald (82) a Vincent Lonbois (58).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama