Reklama

Iannone k Aprilie, Syahrin za Tech3-KTM

Během závodního víkendu se vyjasnily další dva posty na startovním roštu královské kubatury MotoGP pro rok 2019: Ital Andrea Iannone a Hafizh Syahrin z Malajsie už mají svá místa na gridu 2019 zajištěna.

Přestože Ital Andrea Iannone jezdí v posledních závodech MotoGP jako z partesu (třetí v USA, další pódium v Jerezu, čtvrtý včera v Mugellu) tak musel tovární tým Suzuki na sezónu 2019 opustit a přenechat své místo mladšímu jezdci, tedy 20-letému úřadujícímu mistru světa Moto3 Joanu Mirovi ze Španělska. A 28-letý «The Maniac» tak získal poslední volné místo v továrním týmu, když pojede jako týmový kolega Aleixe Espargara v Aprilia Gresini Racing.

Rovněž nejlepší Rookie aktuální sezóny MotoGP - 24-letý Hafizh Syahrin z Malajsie má už jasno: Zůstává ve svém současném týmu Tech3 manažera Hervé Poncharala, ovšem stejně jako jeho nový týmový kolega Miguel Oliveira z Portugalska bude pilotovat 2019 tovární motocykl KTM RC16.

Tím se nám celkem vyjasnila i situace v týmu Petronas-Yamaha, zde by měli jet včerejší vítěz Jorge Lorenzo a Franco Morbidelli, když pokračování týmu Marc VDS v královské kubatuře je hodně nejasné a spíš nepravděpodobné.

A zároveň je jasné, že včerejší vítězství Lorenza s Ducati přišlo «až 5 minut po dvanácté», takže jeho místo v továrním týmu Ducati Corse zřejmě zaujme Danilo Petrucci, který včera opět potvrdil svou stabilní výkonnost a nebýt kolize s Marcem Marquezem hned na začátku závodu, zřejmě by bojoval o pódiové pozice!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama