Reklama

Honda získala největší talent Road Racingu Todda

Davey Todd je největším současným talentem Road Racingové scény a mohl by postupně nahradit současné protagonisty jako jsou Peter Hickman nebo Michael Dunlop. Nyní si jeho služby pojistila Honda UK.

Při závodě North West 200 se Davey Todd zapsal poprvé do listiny vítězů, když teprve 24-letý Brit vyhrál na motocyklu Honda týmu Milenco by Padgett’s Motorcycles druhý závod kubatury Supersport. Rovněž při letošní Tourist Trophy dosáhl na velmi pěkné výsledky: P10 (Superbike), P9 (Supersport 1), P8 (Superstock), P7 (Supersport 2) a P6 (Senior-TT).

Čeští fanoušci ho znají ze suverénního účinkování v šampionátu IRRC Superbike, když s motocyklem BMW S1000RR vyhrál Todd celkem 9 závodních jízd ze 12 odjetých a v celkovém hodnocení měl na druhého v klasifikaci Didiera Gramse náskok 47,5 bodů.

Příští rok ho ale v šampionátu IRRC Superbike neuvidíme, společně s týmovým kolegou Glennem Irwinem pojede s novým motocyklem Honda CBR1000RR Fireblade a se smlouvou s Honda UK Davey John Todd (což je jeho plné jméno) závody North West 200, Tourist Trophy a Ulster Grand Prix.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama