Reklama

Hledá se favorit Moto2

Švýcarský veterán Thomas Lüthi - 218 startů v Grand Prix - přijíždí i do amerického Texasu jako lídr prostřední kubatury GP. Za ním jsou seřazeni úřadující šampion Johann Zarco z Francie a velmi rychlý Brit Sam Lowes.

Dva závody, šest pódiových míst, šest různých jezdců na „bedně“! Kubatura Moto2 stále hledá Top favorita 2016.

Při závodě v Argentině se Top favorité z předsezónních testů vrátili na level, kde normálně byli. A předvedli nám ve čtyřech jezdcích velmi krásný souboj o vítězství. Úřadující mistr světa Moto2 Johann Zarco (Ajo Motorsport) využil sub optimálních podmínek ve svůj prospěch a oslavil své desáté vítězství Grand Prix ve své kariéře. Projekt obhajoba mistrovského titulu byl nastartován. Vítězstvím v Jižní Americe se dostal francouzský obhájce titulu na druhé místo celkově a na vedoucího jezdce šampionátu ztrácí pouhých 5 bodů. V roce 2015 obsadil Zarco při závodě Red Bull Grand Prix of the Americas druhé místo, bylo to jeho první z celkového počtu 14 pódií na cestě k titulu mistra světa.

Thomas Lüthi (Garage Plus Interwetten) je v MS aktuálně před Zarcem, když v Argentině skončil sedmý a má tak na svém kontě celkem 34 bodů. V Austinu by se chtěl vrátit švýcarský jezdec vrátit na stupně vítězů, ale dosud se mu na okruhu Circuit of the Americas (COTA) podařilo získat pouze jedno 6. a jedno 12. místo.

V roce 2015 se vítězem při GP Americas GP stal Sam Lowes (Federal Oil Gresini Moto2). Britský jezdec, který u Gresiniho letos sedlá motocykl Kalex, je horkým favoritem pro Austin. V Argentině prohrál závod o pouhou sekundu, když mu jeho eventuální druhé vítězství v GP znemožnili menší problémy a také trocha smůly.

Málokdo čekal, že Hafizh Syahrin (Petronas Raceline Malaysia) bude po prvních dvou závodech v Top-4 celkové klasifikace, ovšem Malajsijec zatím předvádí konstantní výkony. V letech 2014 a 2015 se blýskl tento jezdec v několika závodech na mokru, nyní je v popředí i na suchém povrchu. Vloni byl odmávnut při GP Americas GP v Top-6 a byl to jeho nejlepší výsledek sezóny na suchu.

Vicemistr světa Alex Rins (Paginas Amarillas HP40) je tím, který zatím nedokázal navázat na výkony z roku 2015. Španěl je ovšem stále považován za „černého koně“ šampionátu 2016, na stupně vítězů ale zatím nedosáhl. Ačkoliv i nyní v Argentině byl hodně rychlý, tak po hodně špatném startu nebyl schopen 7 sekundovou ztrátu dohnat. Z důvodů onemocnění Hepatitidou A, tedy žloutenkou, bude na startu chybět jeho týmový kolega z Paginas Amarillas HP40 Edgar Pons.

Franco Morbidelli (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) zatím zažívá katastrofální začátek sezóny, v Kataru byl kvůli „jump startu“ potrestán 20 sekundovou penalizací až v cíli závodu! V Argentině bojoval na špici o vítězství a minimálně o pódiové umístění, na konci závodu ale v tvrdém souboji spadl. Proto má favorizovaný Ital na svém kontě pouhých 9 bodů.

Stav šampionátu

01- Thomas Luthi – Garage Plus Interwetten – KALEX Moto2 – 34 bodů
02- Johann Zarco – Ajo Motorsport – KALEX Moto2 – 29
03- Sam Lowes – Federal Oil Gresini Moto2 – KALEX Moto2 – 27
04- Hafizh Syahrin – Petronas Raceline Malaysia – KALEX Moto2 – 23
05- Dominique Aegerter – carXpert Interwetten – KALEX Moto2 – 22
06- Luis Salom – SAG Team – KALEX Moto2 – 21
07- Alex Rins – Paginas Amarillas HP 40 – KALEX Moto2 – 21
08- Simone Corsi – Team Speed Up – Speed Up SF16 – 16
09- Jonas Folger – Dynavolt Intact GP – KALEX Moto2 – 16
10- Danny Kent – Leopard Racing – KALEX Moto2 – 10



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama