Reklama

Hiroki Ono v All Japan J-GP2

V šampionátu All Japan J-GP2 bude i letos startovat ex-pilot Grand Prix Moto3 Hiroki Ono. A v boxu bude mít jako sportovního manažera Yuichiho Takedu.

Po ex-pilotovi Moto3 Hiroki Onovi se jakoby zavřela země. Nyní se ale vrací do šampionátu All-Japan J-GP2 v sedle motocyklu Suzuki GSX-R 600 týmu Mikuni Telly & Kally Racing.

Šampion Asia Dream Cupu 2013 se na evropských okruzích objevil v sezóně 2014 a sice v CEV Moto3 v barvách týmu Team Asia se strojem TSR Honda a obsadil 3. místo. To byla samozřejmě vstupenka do Grand Prix, kde už předtím v 2011 startoval za Caretta Technology Forward Team v 125-kách.

Druhý svůj pokus absolvoval za Leopard Racing se strojem Honda, vyjel si 2. místo na roštu v Mugellu a byl odmávnut jako 8. ve Valencii.

O rok později za Honda Team Asia bodoval už pravidelněji, byl odmávnut jako 6. na okruhu Termas de Rio Honda - celkem získal 36 bodů.

Doma v Motegi si vyjel Pole Position (posunut ale za trest na P4), v závodě se umístil na 3. místě (po 7 letech první japonské pódium vůbec), ale byl kvůli porušení technických předpisů diskvalifikován (motocykl včetně jezdce neměl minimální předepsanou váhu!).

2017 závodil v CEV Moto2 s motocyklem NTS, 2018 v už jmenovaném týmu Mikuni Telly & Kally Racing.

Tento tým byl nyní posilněn o sportovního ředitele Yuichi Takedu. Je to nejmladší vítěz závodu WorldSBK vůbec, když vyhrál v Sugu 1996 s wild card s továrním motocyklem Honda RC45 od HRC ve věku pouhých 18 let, 8 měsíců a 27 dnů!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama