Reklama

Hiro Aoyama novým týmovým manažerem Idemitsu Honda

Japonec Hiroshi Aoyama, mistr světa v roce 2009 v kubatuře 250-ccm na motocyklu Honda, se stane novým manažerem týmu Idemitsu Honda Asia. Převezme tak pozici, kterou dosud zastával Tady Okada.

Před čtyřmi týdny se 36-letý Hiroshi Aoyama zúčastnil ještě při GP Japonska v Motegi závodu MotoGP, když startoval v týmu Marc VDS-Honda s motocyklem RC213V jako náhradník za zraněného Jacka Millera. Ayoama už několik let působí jako testovací jezdec MotoGP pro HRC a tým Repsol-Honda.

Nyní se ale jeho aktivní kariéra chýlí pomalu ke svému konci.

V letošním roce byl Aoyama - společně s Alberto Puigem - jedním z šéfů při závodech Asian Talent Cupu a hlavně působil jako testovací pilot HRC. Jelikož ale Tadayuki Okada končí jako manažer obou týmů Honda v Moto3 a Moto2, tak jeho roli převezme právě Aoyama. K tomu bude působit i nadále jako testovací jezdec v MotoGP, ale především v Evropě.

Za tým Honda Idemitsu pojedou v roce 2018 v MS-Moto3 - stejně jako letos - Japonec Kaito Toba a Thájec Nakarin Atiratphuvapat. V MS-Moto2 musí být nahrazen Japonec Takaaki Nakagami - ten odchází do MotoGP k týmu LCR-Honda, a tak novou dvojici v prostřední kubatuře Grand Prix vytvoří Khairul Idham Pawi z Malajsie - závodil za Idemitsu Honda už letos a ze španělského týmu SAG přijde Japonec Tetsuta Nagashima.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama