Reklama

Hickman ještě sezónu neukončil

Svým třetím vítězstvím při Macau Grand Prix jen potvrdil Peter Hickman svou perfektní letošní sezónu, neboť už předtím vyhrál závod North West 200, Tourist Trophy a Ulster GP

Peter Hickman je na nejlepší cestě sesadit z trůnu nejlepšího současného jezdce Road Racingu Michaela Dunlopa. Vždyť v letošním roce vyhrál 31-letý Brit všechny nejdůležitější závody Road Racingu. Získal trumf v prvním závodě kubatury Superstock při North West 200, při Tourist Trophy kromě vítězství v závodě Superstock vyhrál také nejvíce prestižní závod Senior-TT. Při Ulster Grand Prix byl na prvním místě odmávnut v závodech kubatur Supersport a Superbike.

Kromě toho zaznamenal Hickman při Tourist Trophy nový rekord okruhu časem 16:42,778 min. (průměr 217,989 km/h). Okruh Snaefell Mountain Course dlouhý 60 kilometrů zajel nejrychleji v historii vůbec a stal se tak nejrychlejším silničním jezdcem na světě.

Mimochodem: Jeho rekord z roku 2014 v kubatuře Newcomers nebyl ještě dodnes překonán.

Při 52. ročníku legendárního závodu Macau Motorcycle Grand Prix v čínské hráčské metropoli vyhrál jezdec s motocyklem BMW už potřetí, předtím v sezonách 2015 a 2016.

Letos má za sebou neuvěřitelnou sezónu, když na každém okruhu vyhrál minimálně jeden závod Road Racingu a v BSB se dostal do Showdown.

Ovšem sezóna pro něho zdaleka keště nekončí, ba naopak. Dostal pozvání na prosincové tři závody na Novém Zíélandu, kde se zúčastní závodního seriálu Suzuki Series. Pojede se na okruzích Taupo, Manfeild a Wanganui a za tým Carl Coxe bude pilotovat motocykl BMW S1000RR.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama