Reklama

Hervé Poncharal: "Valentino Rossi je důležitější"

Týmový manažer a majitel stáje Tech3-Yamaha Hervé Poncharal mohl v letošní sezóně slavit řadu úspěchů. Přesto si není jistý, zda spolupráce s Yamahou má budoucnost. Rozhodující bude, co má v plánu Valentino Rossi!

Hervé Poncharal má za sebou se svým týmem Tech3-Yamaha velmi úspěšnou sezónu - a to i přesto, že do ní vyrazil s dvěma Rookies! Ovšem Jonas Folger a Johann Zarco byli od samého začátku hodně rychlí.

S třemi pódiovými místy, dvěma Pole-Position a čtyřmi nejrychlejšími koly v závodech vyhrál Zarco «Rookie of the Year Classification» a také «Independent Team Rider». Šestý v MS-MotoGP se společně se svými týmovými kolegy postaral o to, že stáj Tech3-Yamaha vyhrála soutěž nezávislých (tedy privátních) týmů. Ovšem Poncharal vůbec netuší, zda dlouholetá spolupráce s Japonci bude v budoucnu prodloužena.

„V poslední době se hodně hovoří o novém týmu v MotoGP, který bude patřit Valentinu Rossimu. Pokud se to opravdu stane, tak zřejmě nezbude místo pro tým Tech3-Yamaha, nemluvě o tom, že bude hodně těžké pro Yamahu, nasadit šest motocyklů“, je názoru Hervé Poncharal.

„Nejsem hloupý a vím, jak to zde funguje. Proto také rozumím tomu, že je Valentino Rossi důležitější. Je neuvěřitelným magnetem pro sponzory a jedna hodně důležitá figura v paddocku MotoGP. Myslím si, že není vůbec lehké, vybudovat tak dlouhou spolupráci jako je ta naše s Yamahou. Proto také v současné době nevím, zda se tato kooperace dá prodloužit“, vysvětluje Francouz.

Proto chce Poncharal na toto téma co nejdříve jednat s vedoucím projektu Yamaha-MotoGP -Kouichi Tsujim: „Poprosil jsem Tsujiho o rozhovor, abychom co nejdříve jednali o budoucnosti - to je důležité jak v zájmu jezdců, tak i týmu. A nejdříve se musí zjistit, zda obdržíme M1 také v roce 2019 a 2020. Teprve potom mohu jednat s jezdci a sponzory“.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama