Reklama

Hector Barbera zraněn, ale úspěšně operován

Pilot týmu Avintia-Ducati Héctor Barberá si při testování na okruhu Circuit Ricardo Tormo ve Valencii přivodil zlomeninu levé klíční kosti. Jeho účast na testu v Kataru je hodně nepravděpodobná...

Héctor Barberá z týmu Avintia Racing havaroval ve středu při tréninku na okruhu ve Valencii a přivodil si zlomeninu levé klíční kosti. Toto zranění si vyžádalo operaci, která byla provedena dnes.

Barberá, šestý jezdec MS-MotoGP 2016, odcestoval okamžitě do Barcelony, aby se nechal operovat od Dr. Xaviera Mira na Universitní klinice Quiron Dexeus.

Španěl se tak zranil v časově hodně špatném okamžiku, neboť od 10. do 12. března se koná poslední oficiální test MotoGP před zahájením sezóny v Kataru.

Také australský test v polovině února neproběhl pro Barberu příliš optimisticky. 30-letý horkokrevný Španěl obsadil s motocyklem Desmosedici 2016 až 16. místo, na nejlepší čas zajetý Maverickem Vinalesem s motocyklem Yamaha ztratil 1,242 sec.

Zatímco test koncem příštího týdne v Kataru - přes úspěšnou operaci - musí Héctor Barberá vynechat, tak sezonní premiéra bude v každém případě s jeho účastí.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama