Reklama

Hector Barbera pojede WorldSSP 2019

Ex-pilot MotoGP Hector Barbera zůstává i na novou sezónu v šampionátu, kde tu předešlou ukončil, tedy v MS-Supersport. Jen pouze vyměnil značku motocyklu a také tým.

Po prohřešcích proti životosprávě musel 32-letý Španěl Hector Barbera opustit tým Sita Ponse HP40 v MS-Moto2 a konec minulé sezóny dokončil v šampionátu MS-Supersport v mistrovském týmu Puccetti Kawasaki na stroji po Kenanu Sofuoglovi. Očekávaná vítězství se ale nedostavila, nejlépe dojel Barbera sedmý ve finále v katarském Losailu, jinak během čtyř závodů byl vždy odmávnut ve druhé polovině Top-10, nebo těsně za ní.

Není ani divu, že se tovární tým Kawasaki ohlédl po jiném jezdci (stal se jím letošní vícemistr a loňský mistr světa Lucas Mahias) a španělský jezdec tak na určitou dobu zůstal bez týmu a bez motorky.

Ale ne nadlouho, v kubatuře Supersport zůstává, jen změnil tým a značku motocyklu. Barbera bude pilotovat motocykl Yamaha YZF-R6 v týmu Team Tóth by WilliRace, přičemž stroj bude připravovat rakouská ladičská firma YART (Yamaha Austria Racing Team).

Španělský pilot se tak vrací do známého prostředí, v sezónách 2007/2008 za maďarský tým Team Toth Aprilia už závodil - a velmi úspěšně - v prostřední kubatuře Grand Prix, tedy ve 250-kách.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama