Reklama

Hanika začal ve Španělsku úspěšně

Český motocyklový závodník Karel Hanika odstartoval na okruhu Circuito de Albacete svou novou kariéru. Má za sebou první dva tréninkové dny, zítra se už bude bojovat o postavení na startovním roštu pro nedělní závod mistrovství světa juniorů ve dvou kvalifikačních jízdách.

Po vyhazovu z týmu Platinum Bay Real Estate v závodním seriálu Grand Prix nezůstal brněnský jezdec dlouho bez angažmá. Podle známého českého přísloví: „Dobří holubi se vracejí“ dostal Karel Hanika pomocnou ruku z německého týmu Freudenberg Racing a pátý závodní víkend letošního MSJ tak absolvuje s motocyklem KTM v motocyklovém týmu z Bischofswerdy.

Za tento tým Karel Hanika dosud nikdy neprohrál. Vyhrál nejen šest závodů IDM Moto3 v sezóně 2013, ale vše korunoval titulem mistra Evropy právě na okruhu Circuito de Albacete ve stejném roce.

Nyní se Hanika do tohoto německého týmu vrátil a má za sebou ve Španělsku první dva tréninkové dny. Včera to byly čtyři 30 minutové tréninky, dnes pak dva 40 minutové.

Ve čtvrtek byl bývalý jezdec KTM týmu Aki Aja suverénně nejrychlejší, a také dnes patřil mezi Top piloty MSJ kubatury Moto3, přičemž soupeři mu v nedělním závodě na 19 kol budou bývalí konkurenti z Grand Prix jako třeba Lorenzo Dalla Porta - nahradil zraněného Jorge Navarra (SPA-Honda) - či Albert Arenas (SPA-Mahindra), ten jel naposled místo Jorge Martina (SPA-Mahindra).

Nechybí ale ani Top-5 z nástupnického seriálu Red Bull Rookies Cupu: Kazuki Sasaki (1.), Raul Fernandez (2.), Aleix Viu (3.), Marc Garcia (4.), Rufino Florido (5.).

A Hanikův nový týmový kolega Tim Georgi (16) je druhým v seriálu ADAC Northern Europe Cup (NEC) GP.


hanika albacete1 hanika albacete2 hanika albacete3 hanika albacete4 hanika albacete5 hanika albacete6



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama