Reklama

Hanika v týmu skončil, místo něho Danny Webb

Před několika minutami oznámil italský tým Platinum Bay Real Estate ve své oficiální tiskové zprávě, že v týmu udělal změnu pilota. Místo českého jezdce Karla Haniky pojede už od Dutch-TT v Assenu britský pilot Danny Webb.

V TZ týmu Bay Real Estate se dále píše: „V sedmi oficiálních závodech nezajel Karel Hanika žádné výsledky a to i přes velké úsilí týmu, který investovala do ridera z hospodářského i lidského hlediska opravdu vše. Z tohoto důvodu se tým Platinum Bay Real Estate rozhodl ukončit smlouvu s Karlem Hanikou a nahradit ho. Rozhodnutí bylo také důsledkem pocitových problémů mezi jezdcem a bikem, které byly evidentní už od začátku sezóny a nikdy nebyly vyřešeny. Tato situace se ukázala neperspektivní, nezanechala žádnou naději na zlepšení s ohledem na budoucí fázi mistrovství světa motocyklů. V dalších závodech je nutno přinést týmu a jeho sponzorům ty výsledky, které si zaslouží. Místo Haniky přijde do týmu Danny Webb, narozený v roce 1991, britský jezdec, který už v zimě roku 2015/2016 působil jako testovací jezdec a přinesl hmatatelný přínos k dalšímu vývoji motocyklu Mahindra v týmu Platinum Bay-Real Estate.“, zdůraznil týmový šéf Fiorenzo Caponera.

Webb je jezdec, který se může pochlubit řadou zkušeností a to i přesto, že už několik sezón v mistrovství světa nezávodil. Webbovým týmovým kolegou zůstává Darryn Binder, tedy mladší bratr lídra šampionátu Brada Bindera.

25letý Danny Webb má na svém kontě celkem 100 závodů Grand Prix v sezónách 2007 až 2013 v nejslabší objemové kubatuře Lightweight (Moto3/125 ccm), z toho v sezónách 2011 (125 ccm) a 2012 (Moto3) s motocyklem Mahindra v oficiálním továrním týmu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama