Reklama

Hanika v Brně s wild card

Po úspěšném startu s wild card na Sachsenringu při Grand Prix Německa se tým Freudenberg Racing rozhodl zúčastnit i Grand Prix České republiky na Masarykově okruhu v Brně.

Němec Tim Georgi z týmu Freudenberg Racing obsadil při GP Německa velmi solidní 21. místo a tak při České GP v Brně dá šanci i dalšímu pilotovi svého týmu Karlu Hanikovi z Brna. Ten bydlí od Masarykova okruhu vzdušnou čárou maximálně 15 km, takže to pro něho bude doslova domácí závod.

Hanika v Brně startoval v Moto3 už dvakrát, ve své Rookie sezóně obsadil P15 se ztrátou pouhých +1.838 sec. na vítěze, vloni byl po pádu odmávnut v restartovaném závodě na P26 v cíli.

Brněnský jezdec po vyhazovu z italského týmu Platinum Bay Real Estate našel útočiště u německé stáje Freudenberg Racing, za který 2013 vyhrál jak 6 závodů IDM, tak také mistrovství Evropy v Albacete.

A právě na španělském okruhu Albacete se Hanika do týmu vrátil a hned při své premiéře dojel v MSJ-CEV v Top-5 s minimální ztrátou na vítěze.

„Trochu mi trvalo zvyknout si na KTM, ale po dlouhé době jsem zase mohl bojovat o vítězství. To se pak jede úplně jinak, než když bojujete o dvacátý flek. Rozdíl v závodění to ale velký nebyl, protože level v tomhle šampionátu je jen o něco níž než v mistrovství světa. Jezdec, který vyhrál v Albacete, dojel v Moto3 v Assenu jen vteřinu za vítězem.“, popsal závod v MSJ Karel Hanika.

Co se týká závodu na Masarykově okruhu, tak si Hanika neklade před sebe žádné vzdušné zámky: „Bude velmi těžké uspět po dlouhé závodní pauze. Loni jsem ale byl rychlý, bohužel jsem měl trochu smůlu v závodě, když jsem spadl společně s dalším jezdcem. Každopádně budu chtít jet lépe než v minulém týmu. Ve zbytku sezóny bych chtěl jet dále v juniorském mistrovství světa a získat ještě jednu nebo dvě divoké karty v Moto3. Není to levná záležitost, ale uvažujeme, že bychom chtěli startovat i ve Valencii. Pak je možností více. Svézt se na supersportu, superstocku nebo Moto2. Ale to ještě uvidíme.“, nastínil své plány do konce sezóny Hanika.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama