Reklama

Hanika a Mikhalchik

Testy ve Španělsku má za sebou český tým ze šampionátu EWC, dříve Mercury Racing BMW, nyní se jmenující “Fany Gastro BMW Motorrad by Mercury Racing”.

Testování popsal Karel Hanika: „Právě jsem se vrátil z testování ve Španělsku. Jezdili jsme v Araganu a Calafatu, kde jsem bohužel poslední den testu měl pád a utrpěl zlomeninu pravého zápěstí. Naštěstí zranění není natolik závažné, aby byla nutná operace. Teď budu dělat všechno proto, abych bych co nejdříve připraven na sezónu. Až do pádu jsem se na motorce cítil velmi dobře a oproti loňskému roku jsem jezdecky v ještě lepší formě.“.

Zároveň byl včera oznámen další jezdec týmu “Fany Gastro BMW Motorrad by Mercury Racing”, který pojede za Brňany kultovní závod 24hodin v Le Mans. Stal se jím aktuální šampion IDM - Superbike Ilja Mikhalchik z Ukrajiny. Ten ke svému angažmá řekl: „Nabídku od Mercury Racing jsem bez váhání přijal, bude to pro mě důležitý trénink před sezónou IDM.“.

Sezóna IDM začne prvním závodem na LausitzRingu 17. až 19. května. Zde bude 22-letý Ilja Mikhalchik pilotovat motocykl BMW S1000RR týmu alpha technik-Van Zon-BMW a plánovaná je i jeho účast na wild-card v Imole.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama