Reklama

Halbich bez sádry na podiu

Jediný letošní český jezdec startující v šampionátu IDM-Superbike napříč všemi kubaturami Jan Halbich je po úvodním závodním víkendu na třetím místě průběžně. A to i přesto, že byl ještě těsně před startem handicapován sádrou na noze.

Utajované zranění nohy českého pilota z únorového testu ve Španělsku nedovolilo totiž Halbichovi kvůli nedostatečné fyzické přípravě udržet nastavené závodní tempo až do konce závodu, což se projevilo především ve druhé polovině druhé jízdy v Oscherslebenu.

Zajímavé bylo, že týmový šéf Holzhauer Racing Promotion Jens Holzhauer udržel vše «pod pokličkou» a odřeknutí velikonočních testů v Mugellu dokonce vysvětlil předpovědí špatného počasí.

Teprve 2 týdny před závodem byla Halbichovi sundána sádra a ačkoliv nastoupil český jezdec do obou závodů s určitým fyzickým mankem z důvodů nedostatečného tréninku, tak po třetím místě v Qualifying byl jednou odmávnut na pódiovém umístění a jednou jako šestý v cíli.

„Jsem happy“, zhodnotil lapidárně úvodní závodní víkend IDM-Superbike Jan Halbich. Jelikož se týmu podařilo perfektně zvládnout novou elektroniku od HRC a také modifikaci podvozku, dá se i vzhledem k poněkud slabší letošní konkurenci startovního pole IDM-Superbike: Chybí nejen Top-3 pilotů z loňska, ale i další 3 z elitní desítky 2017, předpokládat že naše předsezónní preview seriálu IDM - Superbike, že Jan Halbich patří mezi horké kandidáty na uvolněný trůn po Markusovi Reiterbergerovi, je zcela reálné.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama