Reklama

Hafizh Syahrin: Nechtěl bych způsobit žádné potíže

Pokud Hafizh Syahrin při testech MotoGP v Buriramu vyloženě nezklame, tak bude absolvovat kompletní sezónu v týmu Yamaha Tech3 jako náhradník za Jonase Folgera.

Ještě nikdy nezávodil Malajsijec v kubatuře MotoGP, ani žádný jiný jezdec z jižní Asie. Takže nervozita byla hodně patrná na Hafizhi Syahrinovi, když se střetl ve čtvrtek v paddocku MotoGP v Buriramu se zástupci médií.

„Jsem hodně vzrušený, že budu závodit v MotoGP“, potvrdil 23-letý pilot. „Byl to pro mě šok, když jsem dostal definitivní zprávu, že budu s týmem Tech3 testovat. Zrovna jsem trénoval ve Španělsku. Hrozně se těším na test, fyzicky jsem velmi dobře připraven. Uvidíme, co se během testu stane. Ještě nikdy jsem neseděl na motocyklu MotoGP, nemám vůbec žádné zkušenosti. Musím se hodně učit - o elektronice, o pneumatikách. Motocykl má daleko větší výkon než Moto2. Tým mně samozřejmě řekl, jak mám s tímto motocyklem jezdit. Společně jsme prostudovali všechna data, abych získal ten správný dojem“.

Razlan Razali, CEO okruhu Sepang Circuit, sní o tom, že kvůli lokalmatadorovi Syahrinovi přijde přes 100.000 diváků, když zahřmí motory MotoGP v závodní neděli 4. listopadu.

23-letý Syahrin si je dobře vědom enormního očekávání, jak jeho účinkování dopadne: „MotoGP byl vždy můj cíl. Jen jsem nedoufal, že se to stane už letos. Pro mě je to obrovská šance, měl jsem neuvěřitelné štěstí.“.

Týmový šéf Tech3 Hervé Poncharal testy v Thajsku vynechá. „Ale jsem s ním v neustálém kontaktu. Řekl mně, abych postupoval krůček po krůčku. A také mně Hervé řekl, abch příliš nesledoval dosažené časy. Ostatní mají už za sebou dva testy, pro mě je to premiéra. Bude to těžké. Musím se naučit porozumět motocyklu a získat ten dobrý pocit.“.

Pochopitelně, že smlouva uzavřená se Syahrinem zatím pouze pro Buriram je pro případ, že by Hafizh třeba každý den havaroval, nebo by třeba jeho ztráta na nejlepšího činila 10 sekund.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama