Reklama

Hafizh Syahrin: MotoGP jako cíl od roku 2018

Pilot Moto2 Hafizh Syahrin obsadil vloni v MS-Moto2 celkově deváté místo. nyní od něho týmový šéf Barry Leong očekává pódia, neboť 2018 by měl postoupit do královské kubatury MotoGP.

Hafizh Syahrin se zatím ve své kariéře pilota MS Moto2 neustále zlepšuje. 2012 ještě jako pilot s wild card zazářil na mokrém povrchu domácí tratě v Sepangu pódiovým umístěním, tak ve své první kompletní sezóně MS obsadil 2014 místo 19.

O rok později skončil v konečném účtování na 16. místě, vloni se 22-letý jezdec dostal celkově dokonce do Top-10.

Není tedy divu, že jeho manažer a týmový šéf Barry Leong hovoří nyní nahlas dokonce o postupu do MotoGP.

Ten by se měl uskutečnit v sezóně 2018 pod sponzorem Petronas Raceline Malaysia.

Jedno je jisté, čtyři špičkoví jezdci z MS-Moto2 odešli na konci minulé sezóny do MotoGP a tak má Syahrin jasný úkol do letošní sezóny: Jednotlivá pódiová umístění by měla na konci sezóny vyústit v celkové Top-5.

A v jakém týmu v královské kubatuře MotoGP by se mohl Syahrin v sezóně 2018 objevit? To je celkem jasné! Tým LCR Honda Lucia Cecchinella musí na přání Dorny startovat 2018 s dvoučlenným týmem a sponzor Petronas by byl jen vítaným přispěvatelem sponzorských peněz.

A jak sám Lucio Cecchinello nedávno v rozhovoru prohlásil na téma druhého jezdce na sezónu 2018: „Chtěl bych nějakého pilota z Asie a nemusí to být zrovna Takaaki Nakagami či Takuma Takahashi, existují i jiní jezdci z Asie...“

A s trochou nadsázky Cecchinello dále uvedl, že to může být třeba pilot z Ruska, Turecka nebo z Koreje...prostě národnost dle něho není vůbec důležitá.

Takže proč ne zrovna Syahrin?



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama