Reklama

Guandalini Yamaha: Bude Ježek tak dobrý jako byl Smrž?

Italská stáj Guandalini zůstává i v roce 2018 v šampionátu MS-Superbike věrná motocyklům Yamaha, jako jezdec byl angažován Čech Ondřej Ježek. A 28-letého pilota z Kuřimi nečeká rozhodně lehká úloha, nýbrž hodně tvrdá půda.

Ondřej Ježek už závodil na hodně motocyklech, na těch «litrových» třeba v Superstock-1000-Cupu v sezónách 2008 až 2015 s motocykly Honda, Aprilia a Ducati - a absolvoval celkem 64 startů. V roce 2014 získal v Imole své jediné vítězství, o rok později pak skončil celkově v Top-5, což bylo jeho nejlepší celkové umístění v šampionátu vůbec. S Kawasaki týmu Grillini získával 28-letý Čech v sezóně 2017 své první zkušenosti v MS-Superbike.

Jak jsme vás už ve středu informovali, tak Ježek na příští sezónu přestupuje do závodní stáje Guandalini a bude zde pilotovat poprvé motocykl Yamaha R1. Nebude ovšem prvním Čechem v tomto italském týmu: „Můj kamarád Jakub Smrž zde zajel před několika lety nejlepší umístění tohoto týmu vůbec. Nebude vůbec lehké opakovat jeho výkony, ale máme v rukou ještě několik trumfů“, věří Ježek. „Ještě nikdy jsem na motocyklu Yamaha nejel, takže už se těší na první testy. Bude to rozhodně zajímavý projekt na rok 2018.“

Takže trochu zapátrejme v historii: Ve svém prvním roce závodění za Guandaliniho (což byla stejně jako u Ježka druhá v seriálu WorldSBK) - v sezóně 2008 - získal Smrž celkem 120 bodů, 3x byl odmávnut v Top-6 a 11x se pak umístil v Top-ten z celkového počtu 26 jízd. A konečné vysvědčení za Guandalini Racing s motocyklem Ducati 1098 RS 08 znělo pro populárního Kubu Smrže na 13. místo.

Týmový šéf Mirco Guandalini doufá v identický materiál jako má tovární tým Pata Yamaha, ale úplně tomu tak zase nebude. Celkově se to odrazí na dílech, které může Yamaha nabídnout každému zájemci - tkzv. Concession-Parts.

„Přesto budeme mít hodně rychlý motocykl. Pomocí tvrdé práce a pokory se nám ale mohou podařit důležité výsledky. Ondrovu kariéru už pozoruji několik let, od doby kdy závodil v týmu Barni v kubatuře Superstock, kdy zajížděl opravdu kvalitní výsledky“, říká závěrem Guandalini.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama