Reklama

Guandalini Racing odchází ze šampionátu WorldSBK

Italský motocyklový tým Mirka Guandaliniho, jezdící MS-Superbike, už na startovním roštu tohoto šampionátu v příští sezóně neuvidíme. Pojede pouze národní italský šampionát CIV.

V uplynulé sezóně na sebe tato italská stáj upozornila především několikanásobnou výměnou jezdců, z nichž 3 byli Češi. Ani jednomu se ale příliš nedařilo a celkem získali nicotných 7 bodů (Hanika 5, Ježek 2, Smrž 0) a ani Andreozzi body nevyjel.

Ostatně i rok předtím na sebe tento tým upozornil především několikanásobnou jezdeckou výměnou, kdy se v sedle motocyklu Yamaha tohoto týmu postupně vystřídali Russo, Smrž, Roccoli, Andreozzi a jejich bodový zisk za sezónu 2017 činil 21 bodů.

„Minulou sezónu jsme peněžně vykrváceli. Dobrý motocykl sám o sobě nestačí, když nemáš podporu směrem elektronika nebo k dispozici nějakého továrního technika. Mistrovství světa není žádná procházka, 2019 bude tolik továrních motocyklů a bez tovární podpory to nemá smysl. Ptal jsem se Yamahy, jestli nám pomohou a odpověď zněla, že už mají dva týmy a tak pro nás nemohou nic udělat. Naše perspektiva tedy byla stejná jako 2018: Investovat hodně peněz a zůstat stát na místě. Proto se vrátíme do italského šampionátu, který se pro tým, jakým je ten náš, hodí daleko více. Nasadíme motocykl BMW a pojedeme s jedním silným pilotem. V MS-Superbike visí pro nás plody příliš vysoko.“, vysvětluje Mirko Guandalini.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama