Reklama

GRT Yamaha 2020 bez Corteseho

Aktuálně desátý jezdec šampionátu WorldSBK a mistr světa WorldSSP z minulé sezóny Němec Sandro Cortese nepojede 2020 ve svém stávajícím týmu. A situace v týmu Ten Kate Honda se měnila během víkendu v Magny Cours každou hodinu.

Těsně před podepsáním bylo dohoda o závodění Garetta Gerloffa u Ten Kate Yamaha, ale přece k ní nedošlo...

24-letý Garrett Gerloff skončil v US-Superbike letos celkově na 3. místě za týmovým kolegou z Yamahy Cameronem Beaubierem a Tonim Eliasem (Yoshimura Suzuki), když vyhrál 4 závody a ve 20 odjetých stál 15x na stupních vítězů.

Když ale byly Beaubierovy peněžní požadavky nad možnosti týmu Ten Kate Yamaha, tak vše vypadalo, že týmovým kolegou Lorise Baze bude v sezóně 2020 právě Garrett Gerloff. Pak se ale v sobotu večer zamíchal do celé záležitosti Gerloffův manažer a požadoval po týmovém principálu Ronaldu Ten Kateovi a týmovém manažeru Kervinu Bosovi okamžité podepsání smlouvy, jinak že 24-letý US-Boy bude raději akceptovat nabídku týmu Attack Estenson Yamaha a zůstane v šampionátu MotoAmerica. Oba dva evropští manažéři se ale nenechali přitlačit ke zdi a s poděkováním celé jednání ukončili...

Jelikož ale Gerloff chce za každou cenu závodit 2020 v Evropě ve světovém šampionátu WorldSBK, tak celá anabáze pokračovala. Včera přišla z USA zpráva, že Yamaha a GRT se dohodly na závodění Gerloffa v týmu GRT Yamaha v sezóně 2020. 24-letý Gerloff tak bude týmovým kolegou 23-letého Federica Caricasula, aktuálně druhého jezdce v šampionátu WorldSSP.

Tím ale už nezbylo místo pro Sandra Corteseho (29 let). Ten by mohl závodit 2020 za nizozemský tým Ten Kate Yamaha jako týmový kolega Lorise Baze, ovšem zde se už o toto - zatím volné místo - ucházejí třeba Xavi Fores nebo Leon Camier (a upřímně řečeno jsou lepšími jezdci se superbikovými motocykly než Cortese; ale také dražšími...!).

Pro mistra světa Moto3 z roku 2012 Corteseho se ale nabízí ještě jedna možnost: Barni Ducati.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama