Reklama

Grid MotoGP 2023

Závod Dutch TT nejen posílá šampionát MotoGP do jeho druhé poloviny, ale zároveň se v paddocku upřesňují poslední záležitosti ohledně přestupů pilotů «premier class» na sezónu 2023. Tak si společně shrňme aktuální situaci včetně několika «news».

Situace na přestupní burze se ale mění hodinu od hodiny.

Tou nejpodstatnější novinkou je odchod Alexe Marqueze od Hondy k Ducati! Konkrétně jde o přestup Alexe Marqueze z týmu LCR Honda k Gresini Racing. Svou roli pochopitelně sehrály peníze, kterým paní Nadja Padovani nemohla odolat. Manager Alexe Marqueze ex-mistr světa Emilio Alzamora totiž přinesl do privátního týmu Gresini Racing 1 milion Euro od sponzora Estrella Galicia 0,0; tedy je jasné, proč právě Alex Marquez nahradí Eneu Bastianiniho v sedle motocyklu Ducati GP23. A tak návrh továrny Ducati nahradit Bastianiniho Miguelem Oliveirou zůstal nevyslyšen. Druhým jezdcem týmu Gresini Racing by měl zůstat Fabio di Giannantonio.

LCR Honda získala Alexe Rinse. kdo bude jeho týmovým kolegou rozhodne HRC sama: Buď zůstane Taka Nakagami, nebo přijde jeho krajan Ai Ogura.

A úplně nové bude složení týmu WithU-RNF-Aprilia: Andrea Dovizioso ukončí svou kariéru, Darryn Binder se zřejmě musí pokusit o štěstí v prostřední kubatuře, kterou vlastně vynechal! Za Razlana Razzaliho pojedou Miguel Oliveira a Raul Fernandez.

Pravděpodobný grid MotoGP 2023

Yamaha factory: Fabio Quartararo a Franco Morbidelli

Ducati factory: Pecco Bagnaia, Jorge Martin (?)

Pramac Racing: Johann Zarco, Enea Bastianini (?)

VR46: Luca Marini, Marco Bezzecchi

Gresini Racing: Fabio Di Giannantonio, Alex Marquez

Honda factory: Marc Marquez, Joan Mir

LCR Honda: Alex Rins, Ai Ogura

Aprilia factory: Aleix Espargarò, Maverick Vinales

RNF: Miguel Oliveira, Raul Fernandez

KTM factory: Jack Miller, Brad Binder

Tech3: Remy Gardner, Pol Espargarò



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama