Reklama

Gresiniho stav je stále vážný

59-letý týmový principál Gresini Racing Fausto Gresini má vážný průběh onemocnění na Covid-19 a je hospitalizován v nemocnici «Carlo Alberto Pizzardi» v Bologni, kam byl převezen z nemocnice v Imole.

Dvojnásobný mistr světa 125 ccm má hodně těžký průběh onemocnění na Covid-19 a proto musel být 30. prosince převezen z Imoly na speciální oddělení nemocnice v Bologni. Zde ho léčí specialista profesor Ciloni. Vítěz 21 závodů Grand Prix v kubatuře 125 ccm Fausto Gresini byl záměrně uveden do umělého komatu, neboť byla diagnostikována znepokojivá nízká úroveň přívodu kyslíku a tak byla u něho zavedena intubace endotracheální trubicí pro lepší ventilaci životně důležitých orgánů.

Jeho Gresini Racing jako jeden z mála závodí v Grand Prix ve všech třech kubaturách a také se jeho dva jezdci zúčastňují světového poháru MotoE. V sezóně 2020 závodili za něho v Moto2 Nicolo Bulega a Edgar Pons, o kubaturu níž pak Gabriel Rodrigo a Jeremy Alcoba. V MotoGP jezdí od sezóny 2015 Gresini Racing jako tovární tým Aprilie, v minulé roce to byli piloti Aleix Espargaro, Bradley Smith a Lorenzo Savadori.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama